Skip to content Skip to footer

Tajine met kip, pompoen en wortel

Herfst: heerlijke geuren, warme kleuren en hartverwarmende gerechten.  Heerlijk toch?  Dé groente van het najaar is vast en zeker de pompoen.  Multi-inzetbaar, lang bewaarbaar en natuurlijk heel decoratief.
Ik maak een gerecht met een flespompoen of butternut.  Een bekende pompoen met zachte schil en zoet vruchtvlees, maar wedden dat je niet wist dat deze lekkernij familie is van de komkommer en meloen?
Je kan deze pompoen stoven, roosteren in de oven of klaarmaken in een tajine.  Ik combineer met wortel en Ras el Hanout om dit gerecht de geur en smaak van 1001 nachten te geven.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 kleine butternut pompoen *
4 tal wortelen
4 kipfilets (je kan ook kiezen voor kipdijen)
250 ml kipbouillon
1 zoete ui
olijfolie
klontje boter
bladpeterselie
Ras el Hanout van Verstegen *

Je serveert dit met couscous

*Pompoenen bestaan voor 90% uit water.  Het groter de pompoen, hoe hoger het watergehalte, het is dus niet zo dat grotere pompoenen lekkerder zijn.
*Ras el Hanout is een kruidenmengeling en betekent “het beste van de winkel”.  Wil jij weten waarom ik kies voor het beste wat de handelaar te bieden heeft?  Lees dan mijn blogartikel over mijn samenwerking met Verstegen.

Hoe maak je het:
Snijd de kip in niet al te kleine stukken.  Warm wat olijfolie en een klontje boter op in de tajine en bak de kip langs alle kanten goudbruin.  Kruid met Ras el Hanout.  Haal de kip uit de tajine en zet aan de kant.

Snipper de ui.  Ook hier geldt: niet te kleine stukken.   De tajine staat even op het vuur.  Wanneer je ingrediënten te klein zijn gesneden vallen ze uit elkaar.
Was je pompoen.  Je hoeft deze niet te schillen.  De wortels mag je wel schillen.  Snijd de groenten in stukken.

Stoof de ui glazig in de tajine.  Voeg na enkele minuten de stukken pompoen en wortel toe.  Kruid met Ras el Hanout en schep het geheel om.  Schik de kip terug in de tajine.  Bevochtig met de bouillon en zet het deksel op de tajine.  Laat het gerecht in ongeveer 30 minuten zachtjes gaar worden.

Bestrooi met peterselie en serveer met couscous.

Heb je geen tajine dan kan je dit gerecht ook in een grote braadpan met deksel maken.
Tajine iets voor jou?  Op mijn blog vind je nog meer recepten.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs