Taart, maar dan een hartige variant. Perfect om restjes op te werken, ideaal om eindeloos te variëren. Dit recept is heerlijk, eenvoudig, maar verslavend. Je bent dus gewaarschuwd. Met een beperkte ingrediëntenlijst is dit een toegankelijk gerecht. Ideaal om je brunch of lunch dat extraatje te geven. Serveer deze tarte tatin met ui samen met een groene salade en je hebt een hartige taart die je als diner kan serveren. Als dit geen goed idee is?
Wat heb je nodig (voor 1 taart):
4 uien
scheutje rode wijnazijn
tijm van Verstegen
grof zeezout van Verstegen
honing (ik koop lokale en kies voor honing van de imker in onze straat)
1 rond vel bladerdeeg
klontje boter
geitenkaas (ik kies voor de buche naturel van Bettine)
verse tijm voor de afwerking
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C.
Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat het op kamertemperatuur komen.
Schil de ui en snijd in dunne ringen. Bak de ringen in een klontje boter op een laag vuurtje. Gebruik een vuurvaste pan die je straks in de oven kan zetten. Indien je dit niet hebt, gebruik je best een vuurvaste ovenschaal of ronde cakevorm die je even invet. Neem even tijd om de uiringen te bruinen. Wanneer je merkt dat de uien beginnen te karameliseren blus je het geheel met een scheutje rode wijnazijn. Kruid met grof zeezout en tijm.
Neem het bladerdeeg en leg dit voorzichtig over de uiringen. Plooi de randjes naar binnen. Maak in het midden een inkeping zodat de stoom kan ontsnappen.
Plaats de tarte tatin van ui in de oven voor ongeveer 30 min.
Neem de goudbruine, gare tijd uit de oven. Plaats een mooi bord op de vorm of pan. Draai in 1 keer om en serveer de taart met verse tijm en stukjes geitenkaas. Een groen slaatje van waterkers en veldsla is hier heerlijk bij.
Lekker hé!
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs,