Liefde is … mosselen maken en het mag eens iets anders zijn. Lekker makkelijk, licht pittig en vooral klaar in een handomdraai.
Een variant van het klassieke mosselpotje dat zeker de moeite waard is om eens te proberen.
Wat heb je nodig (voor 2 personen):
2 kg verse mosselen
1 eetlepel rijstolie
enkele lente-uitjes
mosselkruiden van Verstegen
2 grote tenen look
enkele limoenblaadjes
1 stengel citroengras (klop een paar keer op het citroengras zodat de smaken vrijkomen)
1 rode chilipeper
165 ml kokosmelk
verse koriander
Thaise basilicum
Hoe maak je het:
Maak de mosselen zorgvuldig schoon. Spoel grondig het zand weg en verwijder baarden. De schelpen die al open staan, mogen weg. Deze mosselen zijn niet meer vers.
Snipper het wit van de lente-uitjes fijn. Verhit in een mosselpot een beetje olie. Fruit hierin het witte gedeelte. Voeg de fijn gesneden look, fijn gesnipperde rode chilipeper, het citroengras en de limoenblaadjes toe en bak enkele minuten mee.
Schud vervolgens de mosselen in de mosselpot en kruid met de mosselkruiden.
Laat ze onder een deksel kort garen op een hoog vuur. Wanneer de schelpen open staan, zijn de mosselen gaar. Voeg de kokosmelk toe en schud de mosselen eens op. Breng het geheel terug aan de kook.
Serveer de gare Thaise mosselen onmiddellijk en werk het gerechtje af met het fijngesnipperde groen van de lente-ui, verse koriander en eventueel Thaise basilicum.
Bij dit gerecht past witte rijst.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.