Thaise wok met kip

Thaise wok met kip

Neem kip, rode curry, groentjes, gember, heel veel lekkere kruiden en het zachte van kokosmelk en je krijgt een waanzinnige lekkere Thaise wok met kip!  Exotisch, lekker en gezond.  Ben je op zoek naar een aromatisch gerechtje dat je onmiddellijk doet dromen naar verre landen?  Dan is dit hetgeen jij zoekt.  Zo eenvoudig, maar met een veelvoud aan ingrediënten die je smaakpapillen prikkelen zoals geen enkele andere wereldkeuken dit kan.  Geen wonder dat de Thaise gerechten zo populair zijn.  Ik ben fan en jij?

Wat heb je nodig voor een wok voor 4 personen:

4 enkele kipfilets
6-tal lente-uitjes
1 rode chilipeper
2 teentjes look
1 stengel citroengras
1 cm verse gember
1 koffielepel rode currypasta
2 koffielepels curry poeder
1 koffielepel garam masala (kan je kopen in de supermarkt, maar ik gebruik liever mijn eigen kruidenmengeling)
2 koffielepels kurkuma
150 g champignons
1 rode paprika
150 g peultjes
200 ml kokosmelk
vers gemalen, zwarte peper
zout
kokosolie of andere olie om in te wokken
2 limoen
koriander
noedels

Hoe maak je het:

Snijd het wit van de lente-uitjes en snipper dit fijn.  Fruit de uitjes in een lepel kokosolie op een zacht vuurtje.  Pers de look erbij en laat heel zachtjes meestoven. Kneus de stengel citroengras en voeg bij de ui en de look.  Ook de gesnipperde rode peper mag erbij (verwijder de zaadjes wanneer je het liever mild houdt).
Voeg de curry poeder, garam masala en kurkuma toe en laat even meebakken.  Roer goed.  Snijd de gember fijn en voeg bij de kruiden.

Snijd de kip in reepjes en laat de kippenreepjes bruinen bij de aromaten.  Kruid met peper en zout.
Borstel de paddenstoelen en verdeel in 4 partjes.  Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in repen.  Voeg de gesneden groenten bij de kip.  Blus het geheel met de kokosmelk.
Plaats een deksel op de wok (of kookpot) en laat de kip zachtjes garen.

Wanneer de kip gaar is voeg je de peultjes toe (ze mogen knapperig en groen blijven).  Voeg ook wat sap en zeste van limoen toe.  Het fris zurige heft de smaak van dit gerechtje echt op.

Serveer met verse koriander, extra limoenpartjes en stukjes chilipeper.
Lekker met noedels erbij!

Liefs,

 

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply