Skip to content Skip to footer

Tiramisu is misschien wel het meest gekende dessert uit Italië.
Door de koffie en cacao is het een echt opkikkertje en zo weet je meteen de letterlijke vertaling van het woord tiramisu namelijk “trek me op”.
Over de oorsprong van dit dessert heerst er in Italië al jaren een vete tussen de Italiaanse regio’s Veneto en Friuli.  Beiden claimen immers de zij de bakermat van tiramisu zijn.
Wie zal het zeggen?
In ieder geval mag dit makkelijke, klassieke gerecht niet ontbreken op mijn blog.

Ben je op zoek naar wat tiramisu variatie dan kan ik je zeker verwennen met een versie met speculaas, mango, aardbeien of wat dacht je van een tiramisu ijsstronk?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

pak lange vingers
espresso koffie (afgekoeld)
Amaretto (optioneel)
2 eieren
150 g witte suiker
snuifje zout
250 g mascarpone
cacaopoeder

Hoe maak je het:

Zet sterke koffie en laat deze afkoelen.  Giet er eventueel een scheutje Amaretto door.

Dip de koekjes in de koffie en leg ze in een schaal.  Wanneer je glazen potjes gebruikt, mag je de koekjes eerst breken.
Splits de verse eieren en scheid de eidooiers en de eiwitten.  Voeg de suiker bij de dooiers en klop tot het geheel wit ziet.  Schep voorzichtig de mascarpone bij het mengsel.
Klop de eiwitten samen met een snuifje zout stijf.  Meng het voorzichtig onder het mascarpone mengsel.
Schep de zoete kaas over de koekjes.  Maak eventueel nog een laag met koekjes.  Eindig met de mascarpone.
Dek af en laat in de koelkast enkele uren afkoelen.

Serveer met een laagje cacaopoeder bovenop.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,

 

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.