Je gasten verrassen met een heerlijk feestelijk dessertje … dit receptje is ontzettend eenvoudig, maar heeft wel een wow factor. Met deze tiramisu affogato sluit jij je dinertje af in stijl. Een bolletje ijs en een heerlijke espresso die nog lekkerder worden met dé tiramisu ingrediënten: chocolade en mascarpone. Je maakt dit dessert traditioneel met lange vingers, maar ik gebruikte cantuccini met chocolade.
Zoals alles uit de Italiaanse keuken zit de kracht in de simpliciteit.
Sluit jij je feestmenu af met dit overheerlijke nagerechtje of zoek je nog wat inspiratie?
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
16-tal Cantuccini koekjes (lange vingers kunnen ook)
250 g mascarpone
250 ml room
4 bolletjes Vanille ijs
chocolade saus (zelfgemaakt of gekocht)
4 espresso koffietjes
1 vanille peul van Verstegen
snuifje zout van Verstegen
cacaopoeder voor de afwerking
Hoe maak je het:
Breek enkele koekjes in stukjes en verdeel over de glazen. Klop de room, mascarpone samen met een snuifje zout tot een lobbige massa. Breng op smaak met de vanille.
Schenk wat chocoladesaus in de glazen. Lepel wat van het mascarpone-room mengsel in de glazen. Schep in elk glas een bolletje ijs. Dien het dessert op en giet aan tafel de espresso koffie in de glazen. Werk de tiramisu affogato eventueel af met wat cacaopoeder en een extra koekje.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.