Tiramisu ijsstronk

Tiramisu ijsstronk

“Alles of niets”.  Zo ben ik.  Ik hou van “pure” mensen  en van “pure” recepten.  Ik leef graag heel bewust en ik hou van “echt”.  Wanneer je (uiteindelijk) in mijn hart raakt, maar om de verkeerde redenen dan ben ik daar echt, lang verdrietig over, maar wanneer je in mijn hart zit om de juiste redenen dan zie ik je zo heel erg graag en dan laat ik dat ook heel veel zien.  Zo heb ik dat ook met bepaalde koks, bepaalde producten of bepaalde recepten.  Ik ben echt dol op de recepten van Ottolenghi.  Zijn veggie gerechten vind ik magisch.  Ik kook zelf graag met tomaten en avocado.  Hoewel ik moeilijk kan kiezen want in de herfst ben ik dan weer dol op pompoen en paddenstoelen.  Gelukkig zijn er de seizoenen.  Wat er altijd in mijn gerechten zit is liefde.  Zelfs in de koffie die ik elke ochtend op het nachttafeltje van mijn Nick zet.  Ik zou niet weten hoe ik het anders zou moeten doen?  Ook in deze tiramisu ijsstronk geïnspireerd op een recept van Donna Hay zit heel mijn hart. Ik maak dit graag voor ons gezin.  Vuurwerkje erop, traantjes in mijn ogen en dan genieten van de stralende gezichtjes aan de andere kant van de tafel.  Dit is “echt” and I love it.

Wat heb je nodig voor 1 tiramisu ijsstronk:

ongeveer een halve liter koffie-ijs (ik gebruikte ijs met koffieboontjes in, dit geeft extra crunch)
ongeveer een halve liter vanille-ijs
koffielikeur (ik koos voor 1 glaasje Baileys)
1 tasje sterke koffie (espresso)
boudoirkoekjes
cacaopoeder

Hoe maak je het:

Zet een tasje sterke koffie of espresso en laat het afkoelen.  Voeg ook een glaasje koffielikeur toe.  Ik koos voor Baileys, maar Amaretto kan bijvoorbeeld ook.  Je kan het eventueel ook weglaten wanneer je iedereen wilt laten meegenieten van dit heerlijke dessert.

Haal het ijs uit de diepvriezer zodat het alvast schepklaar is.  Bekleed ondertussen een cakevorm met bakpapier.  Het papier mag gerust een stuk uit de vorm steken.  Dit is handig op het einde.  Believe me. 🙂 Plaats de vorm even in de diepvries zodat deze ijskoud wordt.

Schep vanille-ijs onderaan in de ijskoude cakevorm.  Gebruik een spatel of mes om zo goed mogelijk egaal te maken.  Ja, hier leer ik weer om een beetje geduldig te zijn.  Aaaahhhh.  Dop wat boudoirkoekjes in het koude koffiemengsel en leg ze voorzichtig op het laagje ijs.  Schep vervolgens een laag koffie ijs op de koekjes en wees weer geduldig om ook deze laag weer vlak te trekken.  Eindig met een laag koekjes die je weer eerst in de koffie dopt.  Pak de cakevorm in met de restjes bakpapier.  Zodat je deze afgesloten in de diepvries kan plaatsen.

Na enkele uren is je ijsstronk klaar om te serveren.  Haal de tiramisu ijsstronk voorzichtig uit de cakevorm met behulp van het papier.  Serveer met cacaopoeder on top.

Yes!  Deze tiramisu ijsstronk is een top feestdessert!  Niet?

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply