Skip to content Skip to footer

Tiramisu met aardbeien

Mie en Place tiramisu met aardbeien

Camille heeft eindelijk gedaan met haar examens, zalig want ik vond het best wel pittig!  Wat moet het voor haar dan wel niet geweest zijn?  Gelukkig zijn we er allemaal ongeschonden doorgekomen en kan ze nu uitkijken naar een ontspannende vakantie.  Nu de zon overuren maakt en Camille bijna in vakantiemodus zit, begint het bij mij toch ook te kriebelen en dan wegen die laatste loodjes het zwaarst.  Om mijn hoofd koel te houden (flauw mopje) bekijk ik de dingen dag per dag.  Ik maak haalbare lijstjes en ik maak iets super lekker want geef toe een beetje verwennerij hebben we toch allemaal verdiend.  De magic trick om de laatste dagen door te komen wordt een zomerse tiramisu met heel veel verse aardbeien.  De eieren die je gebruikt in de traditionele versie van tiramisu vervang ik door Skyr.  Deze Ijslandse yoghurt rijk aan eiwitten maakt de tiramisu met aardbeien minder zwaar en de dagen minder lang, want heel de dag uitkijken naar tiramisu met aardbeien helpt ook om nog heel even vol te houden.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 pak lange vingers
500 g aardbeien
250 g Skyr
250 g mascarpone
50 g bloemsuiker (naar smaak)
1 zakje vanillesuiker
enkele druppels vanille-essence
fruitsap (appelsap kan ook)

Hoe maak je het:

Meng de mascarpone met de Skyr en 30 g suiker.  Voeg ook het zakje vanillesuiker toe. 

Spoel de aardbeien en verwijder vervolgens de kroontjes.  Mix zo’n 200 g aardbeien met de rest van de suiker en enkele druppels vanille-essence.  De aardbeiensaus mag glad zijn.

Snijd de rest van de aardbeien in schijfjes en zet even aan de kant.
Neem een mooie schaal waarin u de tiramisu wilt opdienen.  Leg een laag koekjes op de bodem en besprenkel ze met voldoende fruitsap.  Bedek ze vervolgens met een laagje aardbei schijfjes.  Schep de helft van het mascarpone mengsel op de aardbeien en strijk dit een beetje uit.  Lepel een beetje van de aardbeiensaus op de romige laag.  Stapel vervolgens een tweede laag koekjes en herhaal de vorige stappen.  Bedek de schotel met folie en laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren met een grote glimlach en genieten van deze tiramisu met aardbeien.

Gek op tiramisu? Deze met speculaas is ook lekker ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,