Toast champignon nieuwe stijl

Toast champignon nieuwe stijl

Ik hou van klassiekers: videe, stoofvlees, fricassee, witloof met kaas en hesp … yes!  Helemaal “Mie”.  Maar soms voel ik de nood om creatief te zijn en één van die juweeltjes een Mie en Place twist te geven.  Eens iets anders waarbij ik out of the box mag denken.  Love it.  Deze keer neem ik toast champignon onder handen.  Met deze bistroklassieker kan je met weinig ingrediënten een topper op tafel toveren.  Ik zet een andere bril op en kies voor Ervin’s bread, een artisanaal kwaliteitsproduct als perfecte basis voor mijn gerecht.  Denk hierbij nog een fantastische spinaziepesto en krokant gebakken bospaddenstoelen en je hebt je toast champignon in het seizoen, even heerlijk en simpel, maar wel in een nieuwe stijl.  😉

Wat heb je nodig:

Ervin’s bread 4 mini kruidenbroodjes

200 g mengeling bospaddenstoelen
boter of margarine
snuifje zout

Voor de spinaziepesto:
150 g jonge babyspinazie
enkele blaadjes dragon
enkele takjes verse kervel
1 teentje look
Parmezaanse kaas naar smaak
60 ml olijfolie
peper
grof zout

Voor de afwerking:
Parmezaanse kaas
verse peterselie

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180°C.

De lekkere Ervin’s broodjes bewaar ik in de diepvries.  Een 15-tal minuten voor gebruik, neem ik ze uit en laat ik ze ontdooien.  Nadien worden ze kort afgebakken in een oven van 180°C en dit voor 3 tot 5 minuten.

Terwijl de broodjes ontdooien aan de kant, maak ik de lekkere pesto die perfect past bij de smaak van het broodje.  Neem een blender en mix de babyspinazie samen met de blaadjes dragon, de kervel en het teentje look.  Gebruik de olijfolie om het geheel smeuïg te maken.  Rasp er een beetje Parmezaanse kaas bij naar eigen smaak.  Kruid met een snuifje zout en vers gemalen zwarte peper.

Bak de broodjes in de oven en zet ze even aan de kant terwijl je de bospaddenstoelen schoonmaakt met een borsteltje.  Verhit vervolgens voldoende vetstof in een hete pan en bak de paddenstoelen in enkele keren goudbruin.  Voeg pas op het einde een beetje zout toe.

Beleg de broodjes met de pesto, de gebakken paddenstoelen.  Werk af met fijn gesnipperde peterselie en schaafjes Parmezaanse kaas.
Smul je mee van deze klassieker met een Mie en Place twist?

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print