Toast met asperges

Toast met asperges

Ik ben gek op asperges.  Je kan er echt zoveel kanten mee op.  Stomen, koken, bakken, frituren.  Mmmm… Met de overschot maak ik een lekker lunchgerecht.  Toast met asperges.  Zo eenvoudig, maar meer hoeft het soms niet te zijn.  Puur wit goud op je bord. Een eerlijk gerecht met een topgroente.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
4 sneetjes (grof) brood
4 eieren
klontje hoeveboter
verse peterselie
250 g asperges
4 sneetjes pancetta
grof zeezout
vers gemalen zwarte peper
olijfolie
teentje look

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 150°C.
Leg de plakjes pancetta op een ovenplaat met bakpapier.  Bak de pancetta goudbruin in de oven.
Maak eerst de toastjes.  Hiervoor bestrijk je elk sneetje brood met olijfolie.  Schil een teentje look en snijd in de helft.  Wrijf met een half teentje look elk sneetje brood in.  Grill de sneetjes brood onder de grill van je oven en leg ze even opzij.
Spoel de asperges kort onder stromend water zodat ze zandvrij zijn.  Snijd het onderste houterige deel van elke asperge en leg ze op een vlakke snijplank.  Gebruik een dunschiller om de asperges te schillen van kop af naar beneden.  De kop zelf hoef je niet te schillen.  Schil één asperge helemaal op.  Leg de dunne plakjes asperge even opzij.  We gebruiken de sliertjes rauwe asperge straks als decoratie op onze toast.
Breng water aan de kook om de eitjes zacht te koken.  Zodra het water borrelt, laat je er zachtjes de eitjes in zakken.  Ze hebben ongeveer 5 minuten nodig.
Snijd de asperges schuin en bak ze aan in een beetje hoeveboter.  Kruid met grof zout en peper.
Hak wat verse peterselie fijn en voeg dit bij de asperges.
Tijd om te stapelen.  Leg op het toastje wat gebakken asperges en werk af met het eitje, een krokant sneetje pancetta en enkele sliertjes rauwe asperge.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply