Toast met kip

Toast met kip

Op en top comfortfood waar iedereen echt van gaat smullen.  Een lekkere toast met kip.  Zo eenvoudig, maar het is de combinatie van smaken die je gaan doen smelten voor dit gerechtje.  Gebruik een leuke prikker om je torentje toast bij elkaar te houden en hopla … klaar is kees.

Wat heb je nodig voor 4 personen:
kipfilets
kippenkruiden van Verstegen
ontbijtspek
krulsla
tomaten
ajuin
toastbrood
paprikapoeder
homemade mayonaise

Hoe maak je het:
Verhit de grillpan op een stevig vuur. Maak de kipfilets schoon en kruid het vlees met kippenkruiden.  Ik zweer bij de kippenkruiden van Verstegen.  Leg de kipfilet in de grillpan. Draai de lapjes na zo’n 2 minuten om.  Zorg dat het vlees binnenin zeker gaar is. Leg de gegrilde kip op een bord en hou het vlees even opzij.  Bak de lapjes spek (of blokjes als je enkel dat in huis hebt) in een pan of in de oven.

Rooster het brood in de broodrooster.  Was de sla en de tomaten.  Snijd de tomaten in dunne schijfjes.  Maak de ajuin schoon en maak er dunne ringen van.  Verdeel de kip in stukjes.  Tijd om aan de mayonaise te beginnen.
Nu kan je gaan stapelen.  Beleg 1 sneetje toastbrood met een schepje mayonaise, enkele stukjes kip, een schijfje tomaat, een blaadje sla, enkele ui ringen en een lapje spek.  Leg een ander sneetje brood erop en herhaal eventueel.  Werk af met een mooie prikker om alles bij elkaar te houden en wat paprikapoeder.
Snel aan tafel!

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply