Tomaten mascarponesoep

Tomaten mascarponesoep

Ik maak tomaten mascarponesoep.  Een eerlijke, eenvoudige tomatensoep met verse tomaten en basilicum en heerlijk romig met de mascarpone.  Ik vind het altijd heel gezellig om soep te koken en nadien mensen te zien genieten van hun “kommetje met liefde gemaakt”.

Dit overtreft vrijwel alle kant- en klare soepen.  Ga voor lekkere smaakvolle tomaten en verse basilicum.  De wortels zorgen voor het zoete smaakje in dit verfijnd soepje.  Ideaal om in de vroege herfst nog een beetje zomer in je bord te krijgen.

Wat heb je nodig voor 1.5 liter soep:
1 kilo verse smaaktomaten
2 wortels
1 ui
1 teentje look
handvol verse basilicum (enkele blaadjes voor de garnering)
olijfolie
vers gemalen zwarte peper
zout
1.5 liter groentebouillon
1 tot 2 eetlepels mascarpone

Hoe maak je het:
Pel de ui en de look. Snipper ze fijn en zet even opzij.
Schil de wortels en en snijd in min of meer gelijke blokjes (hoe fijner, hoe sneller de soep gaar zal zijn).
Was de tomaten en verwijder de kroontjes.  Maak met een mes een kruisje in elke top van de tomaten.  Dompel ze onder in kokend water voor ongeveer 15 tellen.  Spoel ze af onder koud stromend water.  Nu kan je makkelijk het vel verwijderen.  Snijd de tomaten in gelijke stukken en zet ze even opzij.

Verwarm wat olijfolie in een grote kookpot.  Fruit de ui en de look aan. Voeg na enkele minuten de wortels en de tomaten toe en laat kort meestoven.  Bevochtig met de bouillon.
Snipper de basilicum fijn en voeg bij de soep.
Laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
Mix de soep glad.  Passeer eventueel door een puntzeef en laat nog een keer doorkoken.  Voeg 1 tot 2 eetlepels mascarpone toe en laat smelten in de soep.
Proef even en kruid eventueel nog extra met peper en zout.
Serveer warm met een blaadje basilicum.

Liefs,

mieke

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply