Skip to content Skip to footer

Tomatensoep met tortellini

Tomaten, ik ben er gek op.  Niets nieuws hé?!
Oorspronkelijk komen ze uit Peru, maar ze werden pas veel later in Europa bekend.  Ondertussen zijn ze niet meer weg te denken uit ons menu.  Gelukkig maar!  Door de teelttechnieken en serres zijn ze het hele jaar door te verkrijgen, maar wanneer je even geduld hebt dan kies je best voor de tomaten die de zon gezien hebben.  Heerlijk zoet, rood en vol van smaak.  Het is dan ook niet moeilijk om te geloven dat de tomaat een van de meest populaire groente is.  De gebruiksdoeleinden zijn dan ook eindeloos.  Bovendien leiden tomaten een dubbelleven want buiten hun verse vorm zijn er ook heel wat tomaten in blik te vinden.  Als je hiervoor een kwaliteitsvol merk kiest dan hoef je zeker niet bang te zijn dat je gaat inboeten op kwaliteit.
Maar hé hé …
Wist je dat China de grootste producent is van tomaten?  Ja, ik weet het, dit feitje klopt ook niet in mijn hoofd, maar toch …
Wist je dat je tomaten beter niet in de koelkast bewaart?  Tomaten houden immers niet van te koude temperaturen.  Je bewaart ze beter op kamertemperatuur netjes naast elkaar.
Wist je dat je wel 150 verschillende soorten tomaten kan vinden?  Ja ja, ik heb ze zelf geteld (not).
Wist je dat je ze beter niet bij de andere fruitjes in de schaal legt?  Je fruit zal immers sneller rijpen naast een tomaatje.
Enne …
Wist je dat je van tomaatjes een heerlijke tomatensoep met tortellini kan maken?

Wat heb je nodig:

2 uien
2 teentjes look
2 stengels selder
2 wortels
1 blikje witte bonen
verse oregano
verse rozemarijn
verse basilicum
1 laurierblaadje
tortellini met kaas
Parmezaanse kaas
gepelde tomaten uit blik of 1,5 rijpe trostomaten
tomatenpuree
500 ml groentebouillon
zout
peper
olijfolie

Hoe maak je het:

Gebruik je verse tomaten dan kan je ze best emonderen en in stukjes snijden.
Snipper de uien en de look fijn.  Spoel de selder en schil de wortels.  Snijd in stukjes.
Fruit de ui aan in olijfolie en voeg de selder, wortel en look toe.
Blus met bouillon en voeg uiteindelijk de tomaten in stukjes of de gepelde tomaten in blik toe.  Kruid met peper, zout en voeg een kruidenbuiltje van oregano, rozemarijn en laurier toe.  Laat sudderen tot de groentjes gaar zijn.  Verwijder de kruiden.
Mix half door en voeg eventueel nog wat tomatenpuree toe.  Zet de soep opnieuw op het vuur en voeg de tortellini en de bonen toe.  Wanneer de pasta gaar is, is de soep klaar.
Serveer de soep met verse basilicum en schaafjes Parmezaanse kaas.

Een heerlijke kommetje comfortfood.  Mmm … zalig!

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs,