Tomatensoep van Camille

Tomatensoep van Camille

Dagje vrij betekent voor mij altijd een “to do” lijst om me door te worstelen, maar ook iets leuk doen met onze dochter en soms kan dit iets heel eenvoudig zijn.  Zoals samen iets koken of een fietstochtje naar het dorp … het is eigenlijk meer, de straat uitrijden.  We houden ervan om samen wat winkeltjes zien.  Heerlijk wij tweetjes, arm in arm en maar tetteren.  De laatste tijd halen we op die momenten veel herinneringen op van vroeger, toen ze nog klein was.  Misschien voelen we alle twee dat er een nieuwe periode aankomt en houden we zo af en toe liever het oude, veilige nog even lekker vast?  Wanneer ik alleen ben met haar en zij honderduit babbelt, denk ik vaak aan hoeveel geluk ik heb met haar.  Zij is zo speciaal.  Altijd al geweest.  Vrolijk, gevoelig, maar niet té, lief, maar met genoeg pit om haar vrouwtje te staan en optimistisch want als we plots samen in een typische najaarsbui belanden, zegt ze heerlijk spontaan: “Mama, het is gewoon confetti dat uit de lucht komt gevallen”.  Het brengt me aan het lachen, terwijl ik denk, laten we thuis tomatensoep gaan eten en deze momenten nog lang vasthouden ♥

Dit is een recept voor onze dochter: tomatensoep van Camille

Wat heb je nodig voor voor 1 liter soep:

400 g tomatenpulp of gepelde tomaten
1 liter groentebouillon
½ courgette (ik had nog gebakken stukjes over van mijn quiche met courgette)
1 ui
1 teentje look
1 aardappel
witte peper
snuifje zout
1 suikerklontje
olijfolie

Serveer met vers gehakte peterselie en met (soja)room, balletjes of een croqueske.

Hoe maak je het:

Schil de ui, de look en de aardappel en de courgette.  Snijd in grove stukken.  Verwarm een beetje olijfolie en stoof hierin de ui glazig.  Voeg na enkele minuten de stukjes courgette toe en roer goed om.  Vervolgens mag je de tomatenpulp toevoegen samen met de groentebouillon.  Nu is het tijd om de aardappelstukjes bij te voegen.  Kruid met peper, zout en 1 klontje suiker.  Laat de soep rustig pruttelen.
Mix de tomatensoep glad en laat nog even doorkoken.
Serveer warm met een beetje soja(room) en peterselie.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print