Eindelijk een beetje zon hoe zalig is dit. Vanaf nu tot in de herfst zijn de dagen langer dan de nachten. Voel jij die kriebels? Joehoe de lente is in het land! Daarom kan je me vanavond zeker op ons terras vinden want dit is het moment waar ik al zo lang (oktober) naar uitkijk. Zalig en daarom heb ik een super lekker gerechtje bedacht. Laten we de lente vieren met een aperoke en met een heerlijke tortilla. Met aardappelen natuurlijk, maar ook met Spaanse ham, burrata en heel veel groene kruiden. De zon in een glansrol, temperaturen om u tegen te zeggen en njammie food … dit maakt me gelukkig. Waar word jij intens gelukkig van? Ben heel benieuwd.
Fan van tortilla? Wil je misschien weten wat het verschil is met een frittata? Bekijk dan zeker dit.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
scheutje olijfolie
1 dikke ui
4 grote aardappels
8 eieren
peper
zout
1 (of 2 😊) burrata’s
Spaanse ham Serrano ham, Iberico ham, Duroc ham)
groene kruiden (peterselie, rucola, dragon, …)
Hoe maak je het:
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van ongeveer een halve cm dik. Ik gebruik hiervoor een mandoline. Neem een pan met anti-aanbaklaag en verwarm een scheutje olijfolie. Als de olie warm is, maar niet te heet, voeg je de aardappelstukjes toe. De aardappelen mogen half gebakken worden. Snipper de ui en snijd in fijne blokjes. Voeg als de aardappelen bijna klaar zijn de ui toe. Klop ondertussen de eieren met wat zout en peper los in een grote kom. Giet de inhoud van de pan bij de losgeklopte eieren en meng kort. Giet het eiermengsel in de pan. Hou het vuur hoog de eerste seconden, maar zet het daarna direct lager. Zorg ervoor dat de aardappelen goed gespreid liggen en druk het mengsel wat aan. Laat het op een zacht vuurtje ongeveer 5 minuten bakken. Wanneer de onderkant gaar is, komt het moeilijkste: de tortilla omflippen zodat de andere kant gaar kan worden. Haal de pan van het vuur en dek af met een bord. Draai de tortilla om op het bord en schuif ze vervolgens met de andere kant terug in de pan. Laat ook die kant nog een 5-tal minuten bakken. Zet de tortilla als ze klaar is, op een bord en laat wat afkoelen. Snijd ze in taartpunten en dien op met fijn gesneden kruiden, Spaanse ham en burrata.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
