Skip to content Skip to footer

Tulband cake met aardbeien en witte chocolade

Je linkt aardbeien misschien enkel en alleen aan de zomer, toch zijn de Hoogstraten aardbeien het hele jaar door te verkrijgen.  Dankzij de zorgvuldige teelmethoden die ze in Hoogstraten hanteren, kunnen we van aardbeien genieten wanneer we maar willen.  Wist je dat ze op dit moment zelfs weer op hun best zijn?  Fris, sappig en vol van smaak, precies zoals een aardbei hoort te zijn.  Als dat geen verwennerij is!  Deze tulband cake met aardbeien en witte chocolade is ideaal voor een vleugje zomer in de herfst.

Wat heb je nodig:

250 g boter
5 eieren
250 g zelfrijzende bloem en een beetje extra
100 g witte chocolade (callets)
250 g suiker en een snuifje zout

Voor erbij
aardbeien
bloemsuiker

Hoe maak je dit:
Weeg de ingrediënten zorgvuldig af.
Verwarm de oven op 190°C.
Vet de tulband vorm zeer grondig in.  Ik gebruik hiervoor een kwastje.  Bestuif de vorm met een dun laagje bloem.
Meng de chocolade callets met een lepeltje bloem.  Door dit te doen gaan ze minder zakken in het deeg.

Klop de eieren met suiker tot je een luchtig, wit mengsel hebt.  Smelt de boter op een matig vuur.
Voeg de gesmolten boter langzaam onder het witte mengsel.  Meng heel voorzichtig.
Spatel de gezeefde bloem onder het beslag.  Eindig met het mengen van de chocolade callets onder het deeg.  Stort het deeg in de vorm.
Bak de tulband in de warme oven voor 50 min.  Controleer of het deeg gaar is.  Je gebruikt hiervoor een prikker.

Laat de tulband cake een 7-tal minuten afkoelen op een rooster alvorens te ontvormen.

Serveer de tulband cake met een laagje bloemsuiker én verse aardbeien.
Nog meer recepten met aardbeien vind je hier.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.

Liefs