Weekend dus apero time en bij dat glaasje horen natuurlijk hapjes. Ik zou elke avond hapjes kunnen serveren en ik bedenk graag regelmatig iets anders. Voor dit hapje zocht ik inspiratie in Turkije. Deze Turkse sigaren zijn heerlijk, hartig en makkelijk te maken. Het yoghurt dipsausje maakt dit gerechtje helemaal af.
De échte Sigara börek wordt traditioneel met yufka gemaakt. Wanneer je dit niet kan vinden kan je het vervangen door filodeeg. Ik gebruik liever brickdeeg omdat dit net zoals yufka wat dikker en stugger is.
Ik bak de snack goudbruin in arachideolie. Je kan natuurlijk ook andere olie gebruiken, maar zorg ervoor dat die loeiheet kan worden. De kaas binnenin moet gesmolten zijn en de buitenkant knapperig. Laat het weekend maar starten. Ik ben er klaar voor.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
Turkse sigaren:
1 pak brickdeeg
1 ei
1 feta kaasje
handvol bladpeterselie
enkele lente-uitjes
grof zeezout Verstegen
papikapoeder Verstegen
zoete chilipoeder Verstegen
Yoghurt dipsausje:
enkele lepels Griekse yoghurt
gemalen komijnpoeder Verstegen
1 teentje geperste look
beetje honing (dit is optioneel: hier thuis vinden ze het sausje lekkerder met wat honing erdoor)
Hoe maak je het:
Meng de honing met wat komijnpoeder, look en wat honing. Zet opzij tot straks.
Snipper de lente-ui en de bladpeterselie fijn. Kluts het ei. Brokkel de fetakaas in stukjes en meng met de groene kruiden en het ei. Kruid met zout, paprikapoeder en zoete chilipoeder.
Haal de brikvellen uit de verpakking en snijd ze in de helft. Leg de rond kant naar jou toe en lepel een beetje van het kaasmengsel op het deeg. Rol de ronde kant naar boven en vouw vervolgens de zijkanten naar het midden. Rol de sigaar nu op.
Bak de opgerolde sigaren in de olie op een middelhoog vuur. Laat ze even uitlekken op een keukenrolletje.
Je kan ze ook bakken in de oven. Leg de Turkse sigaren op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met olie of gesmolten boter. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze goudbruin zien. Reken hiervoor toch 20 minuten (afhankelijk van je oven).
Tip: draai ze een keer om wanneer je halfweg de tijd bent.
Serveer ze met de yoghurtdip.
Liefs,
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.