Skip to content Skip to footer

Soms komen dromen uit …  Ik droomde heel lang van mijn eigen kruidentuin.  Geen gedoe meer met die potjes uit de winkel, maar wel altijd verse en geurige kruidenplanten op loopafstand.  Sinds het voorjaar is het zover en ondertussen geniet ik van de voordelen van kruiden tuinieren.  Het allerleukste is dat ik altijd de juiste smaakmakers bij de hand heb wanneer ik weer eens een instant kookideetje heb.  Zo had ik nog komkommer over van mijn venkelsalade en kreeg ik plots zin in tzatziki.  De stralende zon van de voorbije dagen zal hier zeker voor iets tussen hebben gezeten.  Wat natuurlijk niet mag ontbreken in deze heerlijke zomerse dipper is munt en ja hoor … dat heb ik in de tuin.  Netjes in een pot apart.  Je weet wel, munt woekert nogal en zou binnen de kortste keren heel mijn kruidentuin domineren.  Klein momentje van geluk dus die kruiden uit de tuin. Wil je meer weten over hoe ik aan mijn kruidentuin ben begonnen?  Lees dan zeker dit blogartikel, maar vergeet zeker niet hieronder te lezen hoe je de allerlekkerste tzatziki ever maakt.

Wat heb je nodig (dipper voor 4 personen):

250 ml Griekse yoghurt
½ komkommer  
enkele blaadjes verse munt
1 teentje knoflook
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
1 eetlepel extra vierge olijfolie
citroensap naar smaak

Hoe maak je het:

Rasp de gewassen komkommer met een grove rasp en vang alles op in een schone neteldoek.  Knijp alle vocht eruit. Meng de uitgeknepen komkommer met de Griekse yoghurt en breng op smaak met geperste look, vers gemalen zwarte peper en wat zout.  Roer er vervolgens wat fijngesnipperde munt en eventueel wat citroensap onder.  Serveer de tzatziki met olijfolie.
Deze dipper is super lekker met balletjes van kippen- (of lams)gehakt en wat (pitta)brood.

Vakantie op je bordje.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,