Voor de ene is 14 februari de hoogmis van de liefde en voor de andere is het een doodgewone normale dag. Extra vlinders krijg ik niet meteen op Valentijn. Ik ben meer het type vrouw dat kan genieten van de kleine onverwachte dingen op alle andere dagen van het jaar. 😊 Het hoeft niet eens spectaculair te zijn, zolang het maar uit het hart komt en welgemeend is. Wat ik wel graag doe, is voor Cupido spelen en daarom deel ik met heel veel kookliefde mijn recept voor deze heerlijke Valentijnskoekjes. Laat ze mijn kleine reminder zijn dat de dag van de liefde ook het moment kan zijn om liefde te verspreiden onder de mensen rond je heen. Waarom zou je de ene vriend(in) eens niet laten weten waarom je hem/haar zo hard waardeert? Waarom zou je die wildvreemde eens niet een mooi compliment geven? Waarom zou je vandaag eens niet die ene collega die onverwachte, dikke knuffel geven? De wereld heeft nood aan wat meer zachtheid. Haal die keukenschort dus maar boven want we gaan Valentijnskoekjes bakken en liefde delen en moest je het nog niet doorhebben … je mag deze lekkernijtjes het hele jaar door bakken en uitdelen. Let’s spread love ♥
Wat heb je nodig voor :
Deeg:
240 g patisseriebloem
120 g boter zonder zout (op kamertemperatuur)
120 g kristalsuiker
1 ei
enkele druppels vanille-extract
Afwerking:
Confituur (zelfgemaakt of zelf gekocht)
Ik koos voor frambozenconfituur
Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 190°C.
Zeef de bloem en doe er stukjes boter bij. Voeg de suiker en het ei toe en kneed alles zeer goed door elkaar. Dit werkje kan je makkelijk met je handen doen. Het is belangrijk dat je het deeg zo droog mogelijk houdt.
Maak een bol van het deeg en druk die plat. Laat het deeg ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast. Dit is een erg belangrijke fase. Wanneer je dit niet doet, heb je kans dat de vormpjes gaan uitlopen.
Rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier. Op die manier moet je minder bloem gebruiken om te bestuiven en worden de koekjes dus niet te droog.
Leg het uitgerolde deeg op een met bloem bestoven werkplek en gebruik een uitsteekvormpje om rondjes uit te steken. Je hebt 2 rondjes nodig voor 1 koekje. Steek uit de helft van de rondjes hartjes.
Leg de vormpjes op een bakplaat (invetten hoeft niet) en bak ze in de warme oven (onder- en bovenwarmte). Dit duurt ongeveer een 15-tal minuten. Wanneer de randjes bruin kleuren zijn de koekjes klaar.
Koekjes die net uit de oven komen zijn zacht. Laat ze daarom eventjes op de bakplaat afkoelen. Je zal merken dat ze harder worden. Leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Schep op elk rondje een lepeltje confituur en leg er een hartjeskoekje bovenop. Tadaaaaa … een rood hartje vol liefde ♥
Nog meer liefde om te delen vind je hier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.
Liefs,
