Vanillerisotto met chocolade

Vanillerisotto met chocolade

Of ze in de hemel nu echt rijstpap eten met gouden lepeltjes?  Totaal geen idee en om heel eerlijk te zijn, leef ik liever in het heden.  Gemakkelijk dat ik ben, hoeft het voor mij zelfs niet met een gouden lepeltje, maar wel met verse vanille want dat maakt deze vanillerisotto werkelijk hemels 😊.  Ik gebruik de dikke, volle risottorijst en verse vanillemelk voor een romig dessert dat je meteen in de zevende hemel brengt. Voor het geval dat dit niet zo zou zijn, dan is er nog altijd de chocolade met amandel.  Regel nog even zelf een engelenkoor en ik beloof je … het paradijs was nog nooit zo dichtbij met deze vanillerisotto met chocolade.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

125 g risottorijst
2 vanillestokjes
16 g vanillesuiker
25 g suiker
80 cl melk
klontje boter
100 g chocolade
handvol amandelschilfers

Hoe maak je het:

Maak eerst de chocoladedecoratie voor het dessert.  Smelt hiervoor de chocolade au bain-marie.  Stort de gesmolten chocolade uit op bakpapier en strijk voorzichtig uit.  Verdeel de amandelschilfers over de chocolade en laat het opstijven in de frigo.

Verwarm de hoeveelheid melk samen met de (vanille)suiker.  Voeg de gesplitste vanillestokjes en het merg toe aan de melk en breng voorzichtig aan de kook.  Verwijder de vanillestokjes en houd de vanillemelk warm.
Smelt een klontje boter en voeg de rijst toe.  Wanneer de rijst glazig is geworden, voeg je al roerend beetje bij beetje de melk toe.  Als alle melk door de rijst is opgenomen dan is je vanillerisotto klaar.

Breek de chocolade in stukken.
Serveer het romige dessert met de chocolade.  Heerlijk wanneer de chocolade smelt in de nog warme vanillerisotto.
Je kan afwerken met een eetbaar bloemetje of een framboos.

Een hemels blogje als je het mij vraagt 😇

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply