“Hoe ist met jou?” Misschien is dit wel een van de belangrijkste vragen om eens aan elkaar te stellen in deze “Corona” tijd?
De verschrikkelijke pandemie kwam onverwacht en vooral ongevraagd in ons leven. Het zette de hele wereld op zijn kop en hoe lang het nog precies zal duren, weten we niet. We zitten ermee en ik merk bij mezelf dat die onzekerheid toch af en toe zorgt voor een stressmomentje. Ik maak me zorgen om het toekomstperspectief voor onze dochter en ik maak me boos in de ikkigheid van de maatschappij. Op die momenten probeer ik in te grijpen en voor mezelf te zorgen. Ik ga wandelen, kook comfortfood zoals deze veggie pasta met pompoen of ik praat met iemand want vaak delen we dezelfde angsten en zitten we met dezelfde vragen. Die verbondenheid voelen met anderen doet goed en zorgt voor een soort opluchting en daar gaat het nu net om.
We zitten dan wel in een lockdown, maar ons hart zou net nu open moeten staan. Laten we in contact blijven met elkaar. Stuur eens een onverwacht berichtje naar iemand. Geef eens een online schouderklopje, telefoneer eens naar elkaar om te zeggen dat je de ander graag ziet of stuur eens een kaartje om te vragen hoe het me de ander gaat.
Het worden nog lange en donkere dagen dus een lichtpuntje kunnen we zeker en vast gebruiken. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar, neem het initiatief en vraag eens oprecht: “Hoe ist nu met JOU?”
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
400 g pasta (ik gebruik Farfalle van het Italiaanse La Molisana)
300 g no meat gehakt (van The Blue Butcher)
1 grote ui
400 g pompoen
verse tijm
2 teentjes look
olijfolie
800 g gepelde tomaten
snuifje suiker
grof zeezout
zwarte peper
eventueel Parmezaanse kaas
Hoe maak je het:
Tomatensaus is het lekkerste wanneer je deze lang laat pruttelen. Begin dus met de saus. Schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui fijn en hak de look. Stoof samen met de verse tijm in een beetje olijfolie. Voeg het no meat gehakt toe en bak het mooi rul. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met grof zeezout, zwarte peper en een snuifje suiker. Laat op een zacht vuurtje pruttelen.
Kook de pasta al dente in een ruime hoeveelheid licht gezouten water. Giet af, maar laat het laatste deeltje vocht in de kookpot. Je pasta zal minder kleven.
Controleer of de blokjes pompoen gaar zijn en serveer de pasta met de heerlijke saus en extra veel kaas 😊
Nog meer overheerlijke pastaatjes vind je hier.
Liefs,

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.