De herfst zit in de bomen en dat wil zeggen dat het weer tijd is voor heerlijke stoofpotjes.
Ik verzamelde voor jou de lekkerste recepten, perfect voor een druilerige dag. Het enigste wat jij nog moet doen is kiezen. Met kip, met vlees of een misschien wel een fantastische Vlaamse klassierker?
Probeer je graag eens iets nieuws dan is deze veggie stoofpot met linzen echt iets voor jou?
Pompoen, zoete aardappel en wortel zorgen voor genoeg bite. Terwijl kaneel en komijn dit gerecht hartverwarmend maken. Hoe langer je dit gerechtje laat pruttelen, hoe meer smaak je creëert terwijl je er zelf niet al te veel werk mee hebt. Net zoals de meeste stoofpotjes kan je dit receptje gerust een dagje op voorhand maken. Ideaal voor meal preppen.
Terwijl de stoofpot staat te pruttelen geniet ik van de mooie kleuren in de tuin. Wat is de herfst toch heerlijk.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 kleine pompoen (ik koos voor butternut)
2 zoete aardappels
4 wortels
200 g gedroogde groene linzen
200 g rode (kidney)bonen
2 teentjes look
1 zoete ui
400 g tomatenblokjes
peper
zout
gemalen komijn
gemalen koriander
kaneel
olijfolie
Lekker erbij:
zure room
peterselie
Hoe maak je het:
Snipper de zoete ui. Pers de look. Schil de zoete aardappel, pompoen en wortels en snijd in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de zoete ui en geperste look glazig. Voeg de blokjes zoete aardappel, pompoen en wortel toe en laat enkele minuten meestoven. Spoel ondertussen de linzen onder stromend water en voeg ze bij de stoofpot. Vervolgens mogen de tomatenblokjes toegevoegd worden. Kruid met peper, zout, komijn, koriander en een snuifje kaneel. Roer het geheel om en plaats een deksel op de stoofpot. Laat op een laag vuurtje pruttelen tot de groeten gaar zijn. Merk je dat de stoofpot te droog wordt dan kan je een scheutje water toevoegen. De rode bonen voeg je pas helemaal op het einde toe. Ze hebben enkel wat warmte nodig.
Dien deze heerlijke veggie stoofpot met linzen op met vers gesnipperde peterselie en zure room.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs