Skip to content Skip to footer

Gerechtjes met liefde gemaakt verdienen het om geserveerd te worden in een mooi bord.  Als foodblogger ga je dan op zoek naar speciallekes en wie zoekt die vindt want Naïque Barbier is zo iemand.  Gedreven door passie brengt ze onder de naam KLAY haar eigen prachtige keramieklijn op de markt.  100% Belgisch en gemaakt met pure liefde en dat zie je.  Haar producten ademen haar persoonlijke filosofie uit en net dat spreekt me zo hard aan.  Een collectie tafelgerei die perfect is door de imperfectie en aan elke tafel een bijzondere toets geeft.  Haar artisanaal tableware kan je op bestelling en naar jouw wens laten creëren.  Hoe bijzonder is dat?  De keramiste maakte voor mij een pure, grote serveerschaal die me doet denken aan mijn vakanties op Ibiza.  Gezellig samen aan tafel en volop genieten van verschillende smakelijke gerechten.  Deze waanzinnig lekkere venkelsalade is zo eenvoudig. De smaak van frisse komkommer en anijstoetsen van venkel is op en top zomers.  Het doet me in mijn eigen tuin wegdromen en verlangen naar het gelukzalige gevoel dat Ibiza mij geeft.

KLAY vind je op Instagram en Facebook.
Mailen kan ook klaybelgium@gmail.com

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 komkommer
1 venkel (met loof)
1 zure appel (Granny Smith)
feta kaas (Flegga vind ik heerlijk)
1 eetlepel chili venkel azijn
3 eetlepels neutrale olie
peper
grof gemalen zeezout

Hoe maak je het:

Deze salade is heel snel gemaakt en maak je best à la minute.  Was de venkel onder stromend water en snijd het loof van de stengels.  Hou het loof bij want dit is heerlijk on top van je salade. 

Snijd de venkel doormidden en verwijder het harde gedeelde onderaan de knol.  Gebruik een mandoline om de venkel in zeer fijne reepjes te snijden.  Was de komkommer en snijd ook in fijne schijfjes.  De appel snijd je in julienne, schillen hoeft niet.
Maak de dressing door de azijn te mengen met de olijfolie.  Kruid met peper en zout.

Hussel de ingrediënten door elkaar en lepel de dressing over de salade.  Werk af met de lekkere feta en het loof van venkel.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,