Homemade pesto

Homemade pesto

Pesto is een Italiaans, groen sausje waarbij onder andere pijnboompitten, look en basilicum “gestampt” worden tot een smeuïge massa.  De authentieke manier om homemade pesto te maken is dus alles in een vijzel doen maar, een beetje vals spelen en een blender gebruiken is ook te verantwoorden hoor.  Deze klassieke smaakmaker uit de Italiaanse keuken kan je gebruiken als dipper of als smaakmaker bij andere gerechten zoals pasta met snijboontjes. Ik gebruik buiten basilicum altijd nog peterselie.  Het geeft mijn homemade pesto dat tikkeltje meer.  Zeker eens proberen en wedden dat je dit voortaan ook gaat doen?

Wat heb je nodig:
50 g pijnboompitten
1 teentje knoflook
half bosje basilicum (ongeveer 30 g)
half bosje peterselie (ongeveer 30 g)
scheutje citroensap
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout
50 g geraspte Parmezaanse kaas
120 ml lekkere olijfolie

Hoe maak je het:
Pesto maken is makkelijk.  Rooster de pijnboompitten in een pannetje op een matig vuur.  Zorg ervoor dat de pitten niet verbranden.  Doe de pitten in de blender samen met de basilicum, de peterselie, het teentje look, peper, grof zout, geraspte Parmezaanse kaas en citroensap.   Mix fijn en voeg lekkere olijfolie toe.  Even proeven en klaar is de pesto!

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply