Oké ik geef toe, met dit recept ben je wat langer bezig, maar je krijgt er wel een heerlijke verse pizza voor in de plaats! Hier ga je van kunnen smullen en bovendien ben ik zeker dat je een glimlach gaat toveren op de gezichten van je tafelgenoten.
Met deze hoeveelheid deeg kan je 3 pizza’s maken elk voor 2 tot 3 personen. Je kan het deeg ook invriezen. Dus waarom zou je voor minder gaan? De pizzasaus met zoete puntpaprika is een lekkere basis voor je favoriete topping. Leg niet te veel op je pizza en zorg ervoor dat je oven heel erg heet is. Als je niet over een pizzasteen beschikt , gebruik dan een bakplaat met ovenpapier of bakmatje.
Ik koos deze keer voor een pizza met salami en mozzarella en een pizza met gehakt, ui en mozzarella. Eenvoudig, maar ooh zo lekker!
Wat heb je nodig (voor 3 pizza’s)
Deeg:
900 g fijne middelsterke of sterke bloem (type 00 bloem met 11% tot 13% proteinen)
5 g droog gist
25g zout
500 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie
semola om je pizza te vormen
Saus:
3 zoete puntpaprika’s
2 grote teentjes look
2 sjalotten
zout, peper
verse tijm
snuifje paprikapoeder
snuifje cayennepeper
2 eetlepels olijfolie
70 g tomatenpuree
Afwerking (naar keuze):
salami
gehakt (rul gebakken)
ui (in fijne ringen gesneden)
mozzarella in blokjes gesneden
pizza kruiden van Verstegen
Zo maak je het:
Verwarm de oven op 250°C.
Pizza kan je ook bakken in een pizzaoven of op de bbq. Gebruik dan een pizzasteen.
Deeg:
Doe het water in een mengkom en voeg de gist toe. Mix goed. Voeg nu de helft van de bloem en de olie toe en meng onder elkaar. Voeg vervolgens de andere helft toe en kneed verder met de hand op een schoon werkblad of met de keukenrobot. Eindig met het zout. Het mengen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten en uiteindelijk krijg je een elastisch deeg.
Laat het deeg afgedekt in folie een halfuurtje rusten. Vorm dan pizzabollen van 250 g en laat de bollen afgedekt verder rijzen. Dit neemt ongeveer 5 uur tijd in beslag. Je kan pizzadeeg 24 uur op voorhand maken en laten rusten in de koelkast.
Saus:
Verwijder de zaadlijsten van 3 zoete puntpaprika’s en snijd in grote stukken. Leg de stukken in een grote ovenschaal. Plet de teentjes look met de zijkant van je mes. Schil de sjalotten en snijd ze in 4. Leg de look en de sjalotten mee in de ovenschaal. Kruid met zout, de verse tijm, de paprikapoeder en de cayennepeper. Giet de olijfolie over de groenten en meng alles even onder elkaar. Bedek de schaal met zilverpapier en zet ongeveer 40 minuten in de warme oven.
Neem de ovenschotel uit de oven en verwijder het takje tijm. Mix alles met de keukenmachine en zeef de saus. Laat de paprikasaus inkoken op het vuur en voeg de tomatenpuree toe. Breng op smaak met zout en peper.
Pizza maken:
Neem de pizzaballen en bestuif je werktafel royaal met bloem of semola. Gebruik je vingers om de pizzabodem te vormen. Verdeel onmiddellijk de paprikasaus over het deeg (blijf een beetje van de kant) en werk af met je gekozen topping en extra kruiden.
Leg je pizza op de ovenplaat (of de pizzasteen) en bak 10 minuten in de hete oven van 250°C (hetelucht functie). De kaas moet pruttelen.
Nog meer pizza ideetjes vind je hier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs