Verse pizza

Verse pizza

Oké ik geef toe, met dit recept ben je wat langer bezig, maar je krijgt er wel een heerlijke verse pizza voor in de plaats!  Hier ga je van kunnen smullen en bovendien ben ik zeker dat je een glimlach gaat toveren op de gezichten van je tafelgenoten.
Met deze hoeveelheid deeg kan je 3 pizza’s maken elk voor 2 tot 3 personen.  Je kan het deeg ook invriezen.  Dus waarom zou je voor minder gaan?  De pizzasaus met zoete puntpaprika is een lekkere basis voor je favoriete topping.  Leg niet te veel op je pizza en zorg ervoor dat je oven heel erg heet is.  Als je niet over een pizzasteen beschikt , gebruik dan een bakplaat met ovenpapier of bakmatje.
Ik koos deze keer voor een pizza met salami en mozzarella en een pizza met gehakt, ui en mozzarella.  Eenvoudig, maar ooh zo lekker!

Wat heb je nodig (voor 3 pizza’s)

Deeg:

250 g witte bloem
250 g brood bloem
1 ½ theelepel droog gist
1 theelepel zout
325 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie

Saus:

3 zoete puntpaprika’s
2 grote teentjes look
2 sjalotten
zout, peper
verse tijm
snuifje paprikapoeder
snuifje cayennepeper
2 eetlepels olijfolie
70 g tomatenpuree

Afwerking (naar keuze)

Salami
gehakt (rul gebakken)
ui (in fijne ringen gesneden)
mozzarella in blokjes gesneden

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 250°C.

Deeg:

Zeef de 2 soorten bloem in een grote mengkom.  Voeg de gist toe en meng onder elkaar  Voeg het lauwe water, de olie en het zout toe en kneed met de hand op een schoon werkblad of met de keukenrobot (zorg ervoor dat het zout en de gist elkaar niet raken).  Het mengen duurt ongeveer 5 minuten en uiteindelijk krijg je een elastisch deeg.

Laat het deeg rusten in een met olie ingestreken kom, afgesloten met theedoek of plastic folie.  Laat je deeg rijzen op een warme plek.  Het deeg moet in volume verdubbelen.  Dit neemt ongeveer 1 uur tot 2 uren tijd in beslag.

Saus:

Verwijder de zaadlijsten van 3 zoete puntpaprika’s en snijd in grote stukken.  Leg de stukken in een grote ovenschaal.  Plet de teentjes look met de zijkant van je mes. Schil de sjalotten en snijd ze in 4.    Leg de look en de sjalotten mee in de ovenschaal.  Kruid met zout, de verse tijm, de paprikapoeder en de cayennepeper.  Giet de olijfolie over de groenten en meng alles even onder elkaar.  Bedek de schaal met zilverpapier en zet ongeveer 40 minuten in de warme oven.
Neem de ovenschotel uit de oven en verwijder het takje tijm.  Mix alles met de keukenmachine en zeef de saus.  Laat de paprikasaus inkoken op het vuur en voeg de tomatenpuree toe.  Breng op smaak met zout en peper.

Pizza maken:

Neem het deeg uit de kom en breek de rijs door er met gestrekte vingers in te prikken.  Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg met een scherp mes in 3 delen.  Rol elk deel uit met behulp van een deegrol.  Verdeel de paprikasaus over het deeg (blijf een beetje van de kant) en werk af met je gekozen topping.
Leg je pizza op de ovenplaat (of de pizzasteen) en bak 10 minuten in de hete oven van 250°C (hetelucht functie). De kaas moet pruttelen.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply