Tijdens de drukke feestdagen is het soms lastig om een momentje voor jezelf te vinden. Maar juist in die hectiek kan een eenvoudige traktatie wonderen doen. Wat dacht je van een kop warme chocolademelk met een vleugje kaneel van Verstegen? Het perfecte recept voor warmte, gezelligheid en een beetje welverdiende me-time.
Het geheim van een goede chocolademelk zit ‘m in de ingrediënten. Kies voor echte pure chocolade en laat die langzaam smelten in de melk. Voeg rietsuiker toe voor een subtiele zoetheid en roer tot je een romig geheel hebt.
Wat deze chocolademelk écht bijzonder maakt, is de toevoeging van kaneel van Verstegen. Deze hoogwaardige specerij voegt niet alleen warmte en diepte toe, maar geeft ook een subtiele kruidige twist. Strooi een snufje kaneel over je chocolademelk, en geniet van de geur die meteen een feestelijk gevoel oproept.
Wat heb je nodig (voor 4 personen)
500 ml volle melk
100 g pure chocolade
rietsuiker (naar smaak)
kaneel
Hoe maak je het:
Hak de chocolade in stukjes. Giet de hete melk over de chocolade en roer goed. Voeg eventueel wat rietsuiker toe.
Werk je kopje af met gestoomde melk en een snuifje kaneel.
Geniet van je momentje.
Liefs
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.