Waterijsje van watermeloen en aardbei

Waterijsje van watermeloen en aardbei

Waterijsjes zijn verfrissend en lekker.  Ik maak voor onze dochter (en stiekem ook wel voor mezelf) een waterijsje van watermeloen en aardbei.  Er zijn natuurlijk heel veel andere combinaties mogelijk.  Zelf waterijsjes maken, is helemaal niet zo moeilijk.  Je hebt er zelfs geen ijsmachine voor nodig.  Dit is een kidsproof activiteit.  Bovendien zijn ze gezonder dan het kant-en klaar alternatief uit de winkel.  Er zitten geen kleurstoffen en bewaarmiddelen in, maar ze bevatten wel  100% fruit.  Haal je ijsvormpjes maar boven want hiermee ga je op warme dagen zeker scoren en niet alleen bij de kids.

Wat heb je nodig:
ongeveer 150 dl gepureerd watermeloen
ongeveer 150 dl gepureerde aardbeien
enkele blaadjes munt
suikersiroop (naar smaak)

Hoe maak je het:
Snijd de watermeloen in stukken en verwijder de schil.  Blend stukken watermeloen tot je ongeveer 150 dl hebt.  Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.  Blend de aardbeien tot je ongeveer 150 dl sap hebt.  Voeg het gepureerde fruit samen en blend nog een keer samen met enkel blaadjes munt.  Voeg eventueel wat suikersiroop toe wanneer je het ijsje wat zoeter wilt hebben.
Vul de ijsvormpjes.  Plaats de stokjes in de vormen.  Na enkele uren kan je genieten van een heerlijk fruitig waterijsje.
Mmm …

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply