Watermeloen slushy

Watermeloen slushy

Onze vakantie komt dichterbij hoe leuk is dat?!  Onze dochter is al volop aan het aftellen en haalt alvast herinneringen van vorige editie boven om ons wat in de stemming te brengen.  Alsof dat nog nodig is?!  Wel grappig te horen welke dingen 10-jarige meisjes onthouden van 14 dagen “van de wereld”.  Voor haar zijn het de details, een geur, een gevoel en smaken (ja, den appel en den boom).  Zo heeft ze het vaak over de “lekkere slushy” die ze als apéro dronk in het hotel.  Nu, dat snap ik wel want ik ben dat drankje ook niet vergeten al is dat voor een andere reden.  Mierzoet en zoveel kleurstof dat je gaat licht geven wanneer je er van drinkt.  Niet echt mijn ding, maar zij is er dol op.  Om haar te verrassen maak ik alvast zelf een watermeloen slushy, zonder kleurstof en zonder suiker.  Benieuwd of mijn versie kan winnen van de andere versie?

Wat heb je nodig:

handvol verse muntblaadjes
halve watermeloen
1 eetlepel agavesiroop
limoensap van 1 limoen

Hoe maak je het:

Snijd een halve watermeloen in kleinere stukjes.  Ze hoeven niet gelijk te zijn.  Vries de stukjes watermeloen in voor minstens een nacht.

Haal de watermeloen uit de diepvries en blend de bevroren stukjes samen met de muntblaadjes tot je een half drinkbare massa krijgt.

Meng de massa met een beetje agavesiroop.  Dit doe je naar eigen smaak.

Roer er limoensap door.  De smaken van limoen, watermeloen en munt zijn zo zomers fris samen.  Ideaal om je dorst te lessen op een warme dag.

Serveer de slushy in ijsgekoelde glazen met een rietje.  Versier de glazen met een blaadje munt en een partje watermeloen.

Onmiddellijk serveren.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply