Skip to content Skip to footer

Winterse sangria

Een feestelijk aperitiefje maakt het feest en met deze winterse sangria maak je gegarandeerd indruk op je gasten.  Door gebruik te maken van kruiden zoals kaneel en steranijs geef je dit drankje een winters touch.  Ik kies natuurlijk voor fruit uit het seizoen om deze cocktail net dat tikkeltje meer te geven.
Niet zo’n liefhebber van sangria?  Geen paniek, je vindt hier vast en zeker nog andere inspiratie voor je cocktail of mocktail.
Laat je etentje in stijl starten bij het klinken van de glazen.  Ik wens je alvast gezellige feestdagen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

1 fles cava
2 dl rode wijn (ik kies voor een lichte, fruitige tempranillo)
200 ml veenbessensap
400 ml fruitsap
kaneel van Verstegen
steranijs van Verstegen
fruit uit het seizoen zoals peer, sinaasappel, rode bessen, appel, veenbessen
verse rozemarijn

Hoe maak je het:

Was en schil het fruit en snijd het in stukjes.  Doe het fruit in een mooie karaf.  Voeg rode wijn, veenbessensap en fruitsap toe en meng goed.  Zet fris in de koelkast.  Top af met cava en serveer ijskoud.
Je kan deze winterse sangria onmiddellijk drinken, maar het allerlekkerste is om dit even op voorhand te maken en in de koelkast te laten trekken.  Schenk de cava vlak voor serveren zodat je kan genieten van je feestelijk bubbeltje.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.