Witte bonen humus

Witte bonen humus

Maak jij net zoals mij graag je dippers zelf? Dan heb je je vast en zeker al eens aan humus gewaagd.  Hoe je het nu precies moet schrijven weet ik niet, maar wat ik wel zeker weet is hoe je deze hummus, humus of hoummous in een handomdraai op je borreltafel tovert.  Laat je zeker niet beperken tot kikkererwten want ook van wortelen en pompoen, kan je een zalig lekkere dipper maken. Wat denk je van een witte bonen humus? De romige smaak van de bonen combineer ik met geroosterde sesamzaadjes en venkelzaad.  Heerlijk smaakvol, snel klaar en weer eens een andere dipper. Enjoy.

Wat heb je nodig voor 1 kommetje:

400 g witte bonen
snuifje gerookt paprikapoeder
1 theelepel venkelzaadjes
handvol sesamzaadjes
teentje look
scheutje sesamolie
snuifje zout
snuifje peper
citroensap

wat verse peterselie voor de afwerking

Hoe maak je het:

Spoel de witte bonen onder stromend water en laat ze uitlekken.  Rooster de sesamzaadjes in een pannetje op een laag vuurtje.  Pel het teentje look.

Pureer de bonen, het teentje look, de sesamzaadjes en de venkelzaadjes samen met een scheutje sesamolie in een blender.  Breng op smaak met het geroosterd paprikapoeder, wat zout, peper en een beetje citroensap.

Dien op met verse peterselie.
Lekker met groentjes, crackers of op brood.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply