Witte kokos brownies

Witte kokos brownies

Deze witte kokos brownies zorgen voor blije gezichtjes wanneer dit uit de oven komt.  Het enige moeilijke aan dit lekkere recept is er afblijven wanneer ze klaar zijn.  Het deeg moet namelijk helemaal afgekoeld zijn voor je het in vierkanten mag snijden.
In deze variatie op de overheerlijke chocoladebrownies gebruik ik geen witte chocolade, maar kokos en citroensap. De smaken van kokos en citroen blenden zo goed samen.  Ik ben er werkelijk dol op.  Ideaal en heel lekker met een tasje thee op een regenachtige dag!

Wat heb je nodig voor een bakplaat brownies (20cm op 30cm):
250 g echte boter zonder zout
430 g bruine suiker
4 eieren
225 g patisseriebloem
80 g kokosrasp
60 ml citroensap
bloemsuiker voor de afwerking

Hoe maak je het:
Laat de boter smelten op een laag vuurtje.  Weeg ondertussen alle ingrediënten zeer nauwkeurig af.  Warm de oven voor op 180°C.
Neem een grote mengkom breek hierin de eieren.  Klop ze even los en voeg dan de suiker toe.  Klop het mengsel luchtig met behulp van een mixer.  Voeg voorzichtig de gesmolten boter toe en spatel het mengsel voorzichtig onder elkaar.  Zeef de bloem boven de kom en roer rustig onder het deeg.  Nu is het tijd om de kokosraps en het citroensap bij te voegen.
Bekleed een grote vorm (20 cm op 30 cm) met bakpapier en stort het deeg hierin uit.
Bak de brownies voor 30 minuten in de warme oven.  Controleer even of het deeg gaar is door er met een priem in te prikken (geen deeg aan de priem wil zeggen dat je brownies gaar zijn).
Laat het deeg in de vorm volledig afkoelen.  Wanneer het afgekoeld is, mag je de brownies in vierkanten snijden.
Serveren met bloemsuiker on the top. Zalig lekker!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply