Wok met kip en noedels

Wok met kip en noedels

Heb je de reportage op TV gezien “Make Belgium great again”?  Ik heb met open mond gekeken naar hoe 2 topchefs een sterrendiner met producten uit vuilniszakken op tafel toverden.  Het klinkt natuurlijk niet aanlokkelijk, maar qua bewustwording naar het verspillen van voedsel, kan dit wel tellen.  Wij Vlamingen gooien jaarlijks heel wat weg, terwijl er wereldwijd mensen ondervoed zijn.  Zo jammer want wij zouden net dankbaar moeten zijn voor al dat lekkers waaruit de meesten onder ons elke dag kunnen kiezen.  Vooraleer je nu denkt dat ik verwacht dat je in de vuilbak van de buren gaat duiken om je maaltijd van vanavond te bereiden … vertel ik je snel dat ik hoop dat je gewoon even nadenkt voor je perfect eetbare dingen weg wil gooien.  Meestal kan je door even creatief te denken nog heel wat doen met bijvoorbeeld die laatste suger snaps of die halve courgette.  Deze wok met kip en noedels is dus niet uit idealisme bereid, maar wel uit respect voor dieren, planten en alles wat in mijn maaltijd zit of ervoor gezorgd heeft dat ik mijn eten heb.  Ik hoop je deze keer niet alleen te mogen inspireren met mijn restjes uit de koelkast, maar ook met mijn kijk op voedsel in deze wegwerpmaatschappij.  Geniet van dit heerlijk wokgerechtje en wees dankbaar ♥

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
In een wokgerechtje kan je heel wat restjes verwerken, duik dus snel in je koelkast.

200 g woknoedels
2 kipfilets
restjes van 1 kleine broccoli
restjes suger snaps
1 ajuin (lente-uitjes kunnen ook)
1 teentjes look
1 cm verse gember
2-tal wortels
½ courgette
handvol spinazie
scheutje arachideolie
2 dl kipbouillon
snuifje zout
snuifje currypoeder
scheutje sesamolie
limoensap van een halve limoen
200 ml kokosroom

verse koriander voor de afwerking

Hoe maak je het:
Snijd de kipfilets in lange repen.  Pel de ajuin en de look en snipper fijn.  Spoel de broccoli, de suger snaps en de courgette.  Verdeel de broccoli in kleine roosjes.  Snijd de courgette in hapklare porties.  Schil de wortels en snijd in schijfjes.
Kruid de kippenreepjes met peper en zout.  Verwarm in de wok een scheutje arachideolie en bak de kip goudbruin.  Rasp de gember boven de kip, voeg de snippers ui en look toe.  Kruid met currypoeder.  Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en laat het geheel opkoken.

Voeg de wortels en de broccoliroosjes toe.  Laat sudderen en voeg dan de courgette, spinazie en de suger snaps toe en de woknoedels toe.
Wanneer de groenten gaar zijn, breng je het geheel op smaak met limoensap en een scheutje sesamolie.
Serveer met verse koriander.

Je gaat blij zijn dat je deze restjes niet hebt weggegooid.  Believe me ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,

image_pdfimage_print