Wokgroenten met noedels

Wokgroenten met noedels

Wat hou ik van makkelijke, snelle, lekkere en gezonde gerechtjes.  Dit heeft het allemaal.   Wokgroenten met noedels.  De avocado past perfect bij de zelfgemaakte wokdressing met soja.  Bovendien behouden de groenten met deze bereidingswijze de meeste vitamines en kleur.  Zorg voor een korte kooktijd zodat alle groentjes knapperig blijven.  Let’s wok!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 courgette
1 aubergine
1 zoete puntpaprika
1 avocado
2 lente-uitje
5 cl sojasaus
1 lepel sesamolie
1 rode chilipeper
50 g geraspte gember
1 teentje look
2 eetlepel arachideolie
limoensap
1 eetlepel honing
handvol koriander
sesamzaadjes
250 g noedels

Hoe maak je het:
Bereid de noedels volgens de verpakking en laat ze uitlekken.

Maak eerst de woksaus.  Hiervoor roer je de honing los met de sojasaus.  Doe er de sesamolie bij en het sap van ½ limoen.

Spoel de courgette, de aubergine en de zoete puntpaprika en snijd ze in hapklare blokjes.  Schil de gember en de look en snipper in hele fijne stukjes.  Snijd het wit van de lente uitjes en snipper fijn.  Snijd de chilipeper in hele fijne reepjes.

Verwarm de arachideolie in een wokpan en gooi de gember, look, het wit van lente ui en de chilipeper in de pan.  Laat kort bakken en roer regelmatig om.  Schenk de woksaus in de pan om te deglaceren.  Voeg de blokjes courgette en zoete puntpaprika in de pan en roer ze gaar.  Voeg op het einde de aubergine toe want zij verliezen snel hun kleur.  De groenten mogen beetgaar zijn.  Voeg als laatste de noedels bij de groenten .  Pel de avocado’s en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes.

Schep het wokgerecht in kommetjes en werk af met partjes avocado, vers gehakte koriander,  snippers van het groen van lente-ui en wat sesamzaadjes.

liefs,

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply