Skip to content Skip to footer

Ik deel vandaag een eenvoudige maar verrassend aromatische combinatie: wortel en venkel, een duo dat elkaar vindt in hun zachte zoetheid en subtiele anijstoon. Deze wortel- venkelsoep bewijst hoe twee alledaagse groenten samen een warm, rond en toch fris karakter kunnen vormen. Met een scheutje room wordt alles zijdezacht, zonder de puurheid van wortel en anijs te verliezen.

Perfect als lichte lunch of stijlvolle starter.
Iets voor jou?

Wat heb je nodig (voor 1 liter volle soep):

1 middelgrote venkel (je kan het loof gebruiken voor garnering)
250 g wortels
1 middelgrote ui
1 teentje look
1 eetlepel olijfolie of boter
750 ml groentebouillon
100–150 ml room
Zout en peper naar smaak
Eventueel: venkelzaad voor extra aroma

Hoe maak je het:

Snijd de venkel, wortels en ui in stukjes.  Fruit de ui (en knoflook) glazig in een beetje vetstof.  Voeg de venkel en wortel toe, bak 5 minuten mee.  Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.  Laat zachtjes koken gedurende 25 minuten (ongeveer), tot de groenten helemaal zacht zijn.  Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.  Kook nog even door en roer er dan room onder.  Breng op smaak met zout en peper en venkelzaad

Tip: Garneer met fijngesneden venkelloof, een extra lepeltje room of peterselie.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.