Skip to content Skip to footer

Wortelcake

Mie en place wortelcake

De herfst is in volle gang en de bomen kleuren prachtig goud.  Terwijl de wind de bladeren van de bomen laat dwarrelen, zorg ik in de keuken voor een warme sfeer.  Er zijn een paar klassieke smaken die voor mij altijd een gevoel van gezelligheid oproepen. Eén daarvan is ongetwijfeld Pumpkin Spice.  Een specerijenmix die nu ook in het assortiment van Verstegen beschikbaar is en die de geur van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel meebrengt.
Wist je dat Pumpkin Spice niet alleen geschikt voor pompoengerechten, maar dat het ook een wortelcake naar een hoger niveau kan tillen?
Deze geliefde klassieker combineert geraspte wortels met een lichte zoetheid en heel veel smeuïgheid.  Door het toevoegen van Verstegen’s Pumpkin Spice maak je er meteen een échte herfstcake van.
Ik deel met veel kookliefde mijn recept voor deze perfecte herfstmix.

Wat heb heb je nodig voor 1 wortelcake:

250 g kandijsuiker
250 g roomboter
5 eieren
350 g geraspte wortels
250 g zelfrijzende bloem
zeste van 1 bio sinaasappel
1 el Verstegen Pumpkin Spice

Voor de cream cheese frosting:
200 g roomkaas
80 g roomboter op kamertemperatuur
100 g poedersuiker

Hoe maak je het:

Verwarm alvast de oven voor op 180°C.  Vet een cakevorm in en bestuif deze met een laagje bloem.
Voor deze wortelcake kies ik een rechthoekige vorm.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Mix de eieren met de suiker tot een witte, luchtige massa.  Start hiervoor met het loskloppen van de eieren en voeg dan de hoeveelheid suiker toe.   Op deze manier verbranden de eieren niet.
Giet voorzichtig de boter bij het mengsel.  Roer door.
Zeef de bloem en spatel deze zorgvuldig onder het beslag.  Doe dit met een spatel zodat de lucht in je mengsel blijft.
Er mag ook een eetlepel Pumpkin Spice bij.
Schep tenslotte heel voorzichtig de geraspte wortel erdoorheen.
Giet het beslag in de vorm en bak de wortelcake in ongeveer 50 minuten gaar.
Controleer met een prikker of de cake van binnen gaar is – als de prikker er schoon uitkomt, is je cake klaar.

Terwijl de wortelcake afkoelt, kun je de frosting maken. Meng de roomkaas, boter, poedersuiker en tot een romige frosting. Als de cake volledig is afgekoeld, smeer je de frosting eroverheen.  Werk af met de walnoten.

Een heerlijke herfstcake die iedereen doet verlangen naar meer!

Tips:
Vervang de walnoten eens door pecannoten voor een extra feestelijke twist.
Extra kruidig: Als je van een intense kruidige smaak houdt, kun je wat extra Verstegen Pumpkin Spice aan de frosting toevoegen.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.