Wortelspread

Wortelspread

Wortelspread is een van de vele gerechten die zoveel lekkerder smaken wanneer je het zelf maakt.  Lekker als dipper, heerlijk op brood of zelfs als vervanger voor sausjes.  Ik ben er dol op… mijn blendertje, wat groenten, kruiden en olijfolie en ik kan weer beginnen.

Geen bewaarmiddelen of kleurstoffen, maar natuurlijk, eerlijk en klaar in een handomdraai.  Het maakt me altijd zo gelukkig.  Ben je net al ik dol op humus dan ga je dit zeker en vast ook wel smaken pesto, guacomole, broccolipesto, walnootpesto, humus, doperwtenpesto

Wat heb je nodig voor 1 portie
200 g wortel
25 g kikkererwten
1 teentje look
½ appel
1 eetlepel arachideolie of olijfolie
1 ½  theelepel currypoeder
wat vers gemalen gember
1 eetlepel Griekse yoghurt
enkele druppels appelazijn
enkele blaadjes verse koriander
vers gemalen zwarte peper
grof zeezout

Hoe maak je het:
Schil de hoeveelheid wortels en snijd in kleinere stukjes.  Doe dit ook voor de halve appel.   Neem je blender en mix de wortels, de kikkererwten, de appelstukjes en de look samen met de olijfolie glad.  Breng op smaak met wat currypoeder, verse gember, peper en zout.  Voeg de lepel yoghurt en  enkele druppels appelazijn toe samen met wat blaadjes verse koriander en mix nog een goed.
Klaar is kees!  Smullen maar van deze heerlijke wortelspread!

Je kan de spread kort bewaren in een afgesloten potje en in de koelkast.

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply