Skip to content Skip to footer

Wortelsoep met dragon en kokosmelk

Wortelsoep met dragon en kokosmelk

Buiten is het koud en guur, maar binnen ruikt het naar soep en dat maakt mijn hartje instant warm.

Deze wortelsoep met dragon en kokosmelk is, net zoals elke andere soep, makkelijk te maken en tover je binnen de 30 minuten op tafel.  Ik hou van de anijsachtige smaak van dragon in combinatie met wortels.  De kokosmelk maakt de soep zachter, romiger en een tikkeltje exotisch.

Valt het op dat ik uitkijk naar de lente, zon en buiten eten?

Wat heb je nodig:

500 g wortels
1 liter groentebouillon
verse gember (ik bewaar een stuk gember in de diepvries en rasp er deeltjes af wanneer ik nodig heb)
1 teentje look
verse dragon naar smaak (ik bewaar onze dragon uit de eetbare tuin in de diepvriezer)
1 zoete ui
400 ml kokosmelk
peper
zout
scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Schil de wortels, de ui en de look.  Snij in grove stukken (je gaat de soep mixen dus het hoeft niet perfect te zijn).

Fruit de ui met de look in wat olijfolie.  Doe dit op een matig vuur zodat de look niet bitter gaat smaken.  Voeg de wortels en wat verse gember toe.  Laat het geheel even stoven zodat alle smaken goed vrij komen.  Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de bouillon erbij tot alles net onder staat.  Breng aan de kook.  Zet een deksel op de pot en laat op een lager vuur de soep verder pruttelen tot de wortels gaar is.

Pureer het geheel met de staafmixer tot een mooi en glad geheel.  Schenk de kokosmelk bij de wortelsoep en serveer met verse dragon en lookbroodkorstjes.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.