Wortelsoep met kokosmelk

Wortelsoep met kokosmelk

Wat hou ik van een kommetje lekkere, verse soep.  Dit receptje kwam ik tegen bij “yellow lemon tree” en het is het perfecte recept voor een wortelsoepje met een feestelijk tintje.  Verrassend lekker en gezond.  Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden?

Wat heb je nodig voor een grote pot soep:

500 g wortels
1 zoete ui
1 teentje look
verse gember (ongeveer 5 cm)
750 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
sap van 1 limoen
100 g amandelschilfers
200 feta
bosje versje koriander
olijfolie
peper, zout


Zo maak je het:

Schil de wortels, de ui en de look.  Snij in stukken (je gaat de soep mixen dus het hoeft niet perfect te zijn).  Schil de gember en snijd ook in stukken.

Fruit de ui met de look in wat olijfolie.  Voeg de wortels en de gember toe en laat even meestoven zodat alle smaken goed vrij komen.  Breng op smaak met peper en zout.

Schenk de bouillon erbij tot alles net onder staat.  Breng aan de kook.  Zet een deksel op de pot en laat op een lager vuur de soep verder pruttelen tot de wortel gaar is.

Pureer de soep met de staafmixer tot een mooi gladde soep.

Voeg dan de kokosmelk toe en het limoensap. Warm de wortelsoep nog even op, maar breng niet aan de kook.

Rooster op een laag vuur de amandelschilfers.  Pas op dat ze niet verbranden.

Serveer de wortelsoep met geroosterde amandelen, feta in blokjes en enkele takjes koriander.

Liefs

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply