Wortelsoep met sinaasappel

Wortelsoep met sinaasappel

Ik laat me graag inspireren door verschillende keukens waarin vaak andere combinaties gemaakt worden of specifieke smaakmakers toegevoegd worden.  Al die inspiratie zet me dan aan tot experimenteren met van alles en nog wat en dit alles plaats ik dan maar onder de noemer ‘fusion koken’…  😉
Meestal komen er beloftevolle gerechten uit en soms kan ik ze zelfs verder uitwerken tot een Mie en Place waardig gerechtje.  Zo ging ik aan de slag met heerlijke jonge worteltjes, appel en sinaasappelsap die het lekkere gezelschap kregen van gember, look, kaneel, komijn en chilipeper.  Deze warme smaakmakers maak ik iets zachter met een beetje kokosmelk.  Een heerlijk soepje met wereldsmaken en een fantastisch aroma.  Yes, wortelsoep met sinaasappel … daar word ik gelukkig van.

Wat heb je nodig (voor 1 liter soep):

1 zoete ui
800 g jonge wortels
sap van 1 sinaasappel
1 appel
1 liter groentebouillon
165 ml kokosmelk
4 cm gember
snuifje kaneel
2 teentjes look
snuifje chilipeper
snuifje zout
olijfolie

Afwerking: verse koriander of verse peterselie.

Hoe maak je het:

Schil de ui en snipper deze fijn.  Spoel de wortels (vaak hoef je jonge worteltjes niet te schillen).  Snijd ze in blokjes. Verwarm wat olijfolie in een grote kookpot en fruit de ui aan.  Voeg na enkele minuten de wortels erbij.  Snipper de look en rasp de gember.  Deze lekkere smaakmakers mogen bij de worteltjes.  Schil de appel en voeg ook de appelblokjes bij je gerecht.  Kruid met de kruiden: kaneel, chilipeper en zout en blus met de groentebouillon.  Breng aan de kook tot de wortels gaar zijn.  Mix de soep zeer glad en laat nog even doorkoken.  Schenk vervolgens het vers geperst sinaasappelsap en de kokosmelk erbij.  Proef even of je nog extra kruiden mag toevoegen.  Serveer met fijn gesnipperde groene kruiden en eventueel wat partjes verse sinaasappel.  Heerlijk vind ik dit.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply