Wrap met kip, avocado en ei

Wrap met kip, avocado en ei

Je hebt lunchkes en lunchkes …  Dit blogje geeft je inspiratie voor een heerlijke wrap.  Ondertussen heb je waarschijnlijk al ongelooflijk veel vullingen voor deze hartige Mexicaanse pannenkoekjes zien passeren, maar ik waag het er toch op en serveer  jullie nog een ander ideetje.  Een lekkere wrap met kip, avocado en ei. Met een beetje zorg en liefde kan je van een wraps  een  ongelooflijk lekker en ideaal lunchgerechtje maken.  Je kan ze zelf serveren als aperitiefhapje of als maaltijd met een lekkere salade erbij.  Kortom, hiermee kan je  iedereen blij maken.  Tijd om te wrappen of zoiets …

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

4 wraps
2 kipfilets (restjes gekookte kip kunnen ook)
2 avocado
enkele lepels curry mayonaise (makkelijk om zelf te maken)
1 schaaltje tuinkers of waterkers
handvol preischeuten
2 eieren

Hoe maak je het:

Kook de eieren in kokend water.  Breek de schaal van de hardgekookte eieren en laat afkoelen aan de kant.

Grill de kipfilets en laat ze afkoelen. Je kan ook restjes kip van de vorige dag gebruiken.

Maak ondertussen een mayonaise met een zachte mosterd.  Voeg  1 eetlepel currypoeder toe.

Knip de tuinkers en leg even opzij.  Snijd de avocado’s in 2, verwijder de pit en gebruik een lepel om het vruchtvlees uit de schil te krijgen.  Maak mooie maantjes of partjes van de avocado.

Pel de gekoelde eitjes en gebruik een eisnijder om er dunne schijfjes van te snijden.

Grill de wraps kort in de grillpan (of volg de instructies op de verpakking).

Vul de pannenkoekjes met currymayonaise, schijfjes avocado, schijfjes ei, waterkers en preischeuten.

Vouw de wrap zorgvuldig toe volgens de regels van de kunst en snijd in 2.  Eenvoudig, maar zo heerlijk.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply