Skip to content Skip to footer

Wrap met bloemkool bites

Wrap met bloemkool bites

Maart is begonnen en dan kan je weer volop genieten van de eerste lekkere bloemkolen, spinazie, maar ook radijsjes en veldsla zijn weer terug van weggeweest.  Ideaal om die eerste lentekriebels om te zetten in een bordje vol versheid.  Met seizoensgroenten te kopen kies je voor alle voordelen dat onze bodem te bieden heeft.  Natuurlijk koop ik ook wel tomaten in de winter en bananen wanneer ik er zin in heb, maar verder probeer ik toch wel de kalender te volgen bij het samenstellen van mijn weekmenu.  Hoe zit dat bij jou?  Ik hoop dat je in ieder geval zin hebt gekregen om aan de slag te gaan met bloemkool?  Want deze homemade wrap met krokante bloemkool bites moet je geproefd hebben.  Boordevol smaak en bovendien in een wip gemaakt.  Dit is lekker bij de apéro of als onderdeel van een wrap.  Laat me je verrassen met dit heerlijk gerechtje: wrap met bloemkool bites.  It’s a wrap lieverds ♥

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
wrap:
8 wraps
2 avocado’s
250 g kikkererwten
4 mini romeinse sla
verse koriander

bloemkool bites:
1 kleine bloemkool
2 eieren
80 g panko
za’atar kruiden
snuifje zout
arachideolie

zoetzure uien:
2 rode uien
1 dl rode wijnazijn
8 eetlepels suiker
1 dl water

tahindressing:
2 eetlepels tahin (pasta van sesamzaadjes)
2 eetlepels warm water
honing
limoensap van een halve limoen
2 eetlepels olijfolie
grof zeezout

Hoe maak je het:
De zoetzure uitjes kan je best op voorhand maken.  Ze zijn zelfs lekkerder wanneer ze even hebben kunnen trekken.  Maak een mengsel van rode wijnazijn, suiker, water en een snuifje zout.  Laat ze doorkoken zodat de suiker kan oplossen.  Schil de uien en snijd ze in dunne ringen.   Doe de uiringen in een grote weckpot en giet voorzichtig het warme mengsel over de uien.  Sluit de pot en laat afkoelen.

Tijd om de dressing van tahin te maken en die is echt in 1,2,3 klaar.  Meng de tahin met het limoensap, warm water en olijfolie tot een glad mengsel.  Breng op smaak met honing en grof zeezout.

Voor de bloemkool bites.  Klop de eieren en de eierdooiers met een beetje water in een kom.  Doe in een tweede kom de panko, een snuifje zout en za’atar kruiden.  Verdeel de bloemkool in kleien roosjes en dompel elk roosjes eerst in de eierkom en vervolgens in de pankokom.  Zorg dat alles goed bedekt is.  Gaar de bloemkool bites goudbruin in een ruime hoeveelheid arachideolie.  Laat de bites uitlekken op een beetje keukenrol.

Wat had ik gezegd?  Bijna klaar … tijd om de wraps samen te stellen.  Je kan kiezen voor een tortilla of een slahartje.  Vul ze met kikkererwten, avocado plakjes, bloemkool bites en de zoetzure uitjes.  Serveer met de tahindressing en koriander.

Oooh heerlijk.

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

liefs,