Verstegen heeft een hele reeks nieuwe blends op de markt. Met de world spice blends tover je smaken van over de hele wereld op je tafel. Ik testte er verschillende uit en ben zoals steeds verzot op de pure, volle smaken. Ben jij nu benieuwd geworden? Ik inspireer je graag met lekkere recepten en ideetjes.
* Za’atar zorgt voor een instant Oosters gevoel. Mijn groene chakshuka met crackers van filodeeg viel heel erg in de smaak. Wist je dat Za’atar ook lekker is bij hummus?
* Ras el Hanout smaakt dan weer heerlijk in een tajine met kip, pompoen en wortel. Ook in eiersalade is deze blend een lekkerste smaakmaker.
* Bij ovengroenten of mosselen passen dan de kruiden uit de Dordogne perfect. Met zijn scherpe, lichte bittere kruidige smaak doet dit meteen dromen van vakanties in Frankrijk.
* De laatste blend in de kijker is Chimichurri. Strooi deze kruidenmengeling in wat olie en je krijgt een fantastische dipper. Gebruik ze in combinatie met oesterzwammen en portobello’s en serveer overheerlijk wraps met Chimichurri champignons. Een veggie gerecht waarbij niemand vlees zal missen.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
300 g oesterzwammen
4 portobello’s
World spice blend Chimichurri
klontje boter
neutrale olie
Serveer met wraps, looksaus, sla, ui …
Hoe maak je het:
Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in dunne repen.
Verhit wat olie en een klontje boter in een pan. Bak de paddenstoelen op een hoog vuur krokant.
Kruid de gebakken champignons rijkelijk met Chimichurri kruiden.
Serveer de wraps met Chimichurri champignons met looksaus, sla, … en geniet van de wereld op je bord.
Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
