Skip to content Skip to footer

Wraps met pulled chicken, mango, avocado en chili

Mie en place wraps met pulled chicken

Zomerse temperaturen vragen om zomerse streetfood gerechtjes.  Deze wraps met pulled chicken zijn heerlijk, fris en pittig tegelijkertijd.  De combo mango, limoen en avocado is echt onwaarschijnlijk lekker.  Misschien ligt dit aan de textuur die onweerstaanbaar romig is?  Is het de frisheid van de dressing met limoensap? Of de chilimayonaise die de perfecte spicy tegenhanger vormt?  Ik heb geen idee, maar weet wel zeker dat deze wraps met pulled chicken, mango, avocado en chili de volgende weken jouw favoriet worden.

  • Hieronder vind je tips om een rijpe avocado en een rijpe mango te herkennen.
  • Je komt ook te weten hoe makkelijk het is om pulled chicken te bereiden.
  • Chilimayonaise zelf maken wordt een koud kunstje als je verder blijft lezen.

Wat heb je nodig (voor 4 personen)

Voor de salsa:
2 rijpe avocado’s  (hoe je snel kan ontdekken dat een avocado rijp is, lees je hier)
2 rijpe mango’s (je herkent een rijpe mango door er zachtjes in te knijpen, geeft die een beetje mee dan is die rijp)
3 eetlepels limoensap
6 eetlepels olijfolie
cayennepeper
zout

Pulled chicken:
4 kipfilets
kippenkruiden van Verstegen
klontje boter

Chilimayonaise
2 eierdooiers
1 eetlepel mosterd
beetje lauw water
chilipeper (naar smaak)
maisolie
1 eetlepel witte wijnazijn
1 koffielepeltje fijne suiker

Verder:

wraps
extra slaatje van rucola en rode puntpaprika

Hoe maak je het:

Pulled chicken is één van mijn lievelingsgerechten en helemaal niet moeilijk om te maken.  Je gaart de kip traag en langzaam tot je deze helemaal uit elkaar kan trekken met twee vorken.  Ik maak dit altijd in mijn Le Creuset marmite.  Heb je een andere gietijzeren pot met dikke bodem dan kan dit natuurlijk ook.

Zoals je net gelezen hebt, heeft de kip vooral tijd nodig.  Daarom start je best met dit deel van het recept.  Verwarm een klontje boter in een kookpot met dikke bodem.  Bak de kip langs alle kanten aan.  Kruid met kippenkruiden en draai dan het vuur laag.  Plaats een deksel op de pot zodat de kip heel rustig op een laag vuurtje kan verder garen.

Deze chilimayonaise maak je zo pittig als je zelf wenst.  Start met het fijnsnijden van een (stukje) rode chilipeper.  Gebruik een mortier en een stamper om de kleine stukjes verder fijn te malen samen met wat witte wijnazijn en een beetje suiker.  Zet deze pasta even opzij.  Maak dan je mayonaise (zonder extra citroensap) en meng als laatste de chilipaste onder de mayonaise.  Ik bewaar mijn sausjes in lege confituurpotten.  Zelf gemaakte mayonaise bewaar je in de frigo en blijft één week vers.

Halveer vervolgens de avocado’s.  Verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.  Doe hetzelfde voor de rijpe mango’s.  Meng 3 eetlepels limoensap met 6 eetlepels olijfolie.  Kruid met een beetje cayennepeper en wat zout.  Schep de dressing onder de fruitige salsa.

Wanneer de kip helemaal gaar is trek je het vlees uit elkaar met 2 vorken.  Verdeel de kip en de salsa over de wraps, werk af met rucola en fijn gesneden rode puntpaprika.   Serveer met de chilimayonaise.

Dit is smullen.

Nog een recept met pulled chicken?  Je vindt het hier.

Liefs

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.