Skip to content Skip to footer

Yoghurtrepen met Sal de Ibiza chocolade

Mie en place yoghurtrepen met Sal de Ibiza chocolade

Dadels uit Marokko, yoghurt uit Griekenland en chocolade helemaal uit Ibiza.  Allé ja, cacaobonen heb ik nu nog nooit gezien op het eiland, maar Ses Salines, de zoutmeren natuurlijk wel.  Hoe zit dat dan?  Wel, het merk Sal de Ibiza biedt een aantal varianten chocolade die gemaakt zijn van premium cacaobonen die trouwens volledig biologisch zijn.  Het aanwezige fleur de sel van Sal de Ibiza zorgt voor chocolade met een aangename balans en delicate smaak.  Perfect dus om een bijzonder tussendoortje mee te maken.  Je hebt bovendien buiten de chocolade, maar 5 andere ingrediënten nodig. Dit simpel maar smaakvol koken blijkt helemaal in te zijn.  Mijn recept is dus hot and cold want ik maak frozen yoghurtrepen met Sal de Ibiza chocolade en frambozen.  Niet geschikt als pack, maar volgens mij vergeet je al je pijntjes wanneer je deze fantastische reep eet.

Ook in deze recepten proef je mijn liefde voor (Sal de) Ibiza.

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

100 Medjoul dadels
150 havermout
1 eetlepel honing (naar smaak)
handvol frambozen (ik heb diepvries fruit gebruikt)
300 g Griekse yoghurt (afhankelijk hoe hoog je de repen wenst)
40 g witte chocolade (naar smaak)

Hoe maak je het:

Ik gebruik een vierkante bakvorm om de repen te maken.  Bekleed je vorm met bakpapier.  Mijn eerste poging ging helemaal de mist in toen ik ging ontvormen ☺.

De bodem voor de repen is heel makkelijk te maken met een klein hakmolentje.  Doe de dadels en de havermout in de blender en maal dit fijn.  Het mengsel moet aan elkaar plakken.  Stort het mengsel in de vorm en druk het plat met behulp van een lepel.  Plaats de basis in de diepviezer.

Meng vervolgens de yoghurt met de honing.  De hoeveelheid honing kan je natuurlijk zelf bepalen.  Je reep mag niet te zuur worden.  Schep de yoghurt over de bodem en verdeel gelijkmatig.

Top het geheel af met frambozen en chocoladestukjes.
Plaats de vorm in de diepvriezer voor minstens 2 uur. Ontvorm de frozen yoghurtrepen.  Snijd in repen en serveer onmiddellijk.

Veel te lekker is dit ♥

Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op facebook of instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen.

Liefs,