Kipnuggets … ik koop ze NOOIT meer sinds ik ze zelf ben beginnen maken. Het recept is geïnspireerd op dat van Jeroen Meus en wat een giga verschil. Dit is een makkelijke manier om heerlijke stukjes krokante kip te maken. Je weet ook zeker dat er in je snackje écht kip zit. Normaal gezien niet zo’n super healthy hapje, maar in dit recept zit alleen maar het beste en je bakt ze in de wok in plaats van in de frituurolie. Bovendien zijn ze kidsproof, ideaal voor een vrijdagavond snack of in een wrap? Waar wacht je op? Aan de slag en maak zelf je eigen overheerlijke kipnuggets.
Wat heb je nodig voor 4 personen:
arachideolie (2 eetlepels)
500 g kipfilets
50 g panko (dit is grof Japans paneermeel)
50 g bloem
2 eieren
een snuif kipkruiden van Verstegen
Zo maak je het:
Neem 3 borden. Doe de bloem in het eerste bord, klop de eieren los in het tweede bord (een beetje water helpt bij het loskloppen), strooi het Japans paneermeel (panko) in het derde bord. Doe ook een flinke snuif kippenkruiden in het laatste bord met panko. Meng de panko met de kruiden.
Snijd de kipfilets in lange reepjes van 1 centimeter dik en zo’n 2 centimeter breed.
Bepoeder de lapjes vlees met een dun laagje bloem, haal ze door het schaaltje met losgeklopt ei en geef ze tenslotte een jasje van krokante panko.
Verwarm de arachideolie in een pan op een stevig vuur.
Bak de kip goudbruin en krokant in de hete arachideolie. Reken zo’n 4 tot 5 minuten voor een bakbeurt. Controleer of het vlees van binnen gaar is.
Laat de krokante stukjes kip uitlekken op een bord met wat keukenpapier.
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
Liefs