Zelfgemaakte kipnuggets

Zelfgemaakte kipnuggets

Sinds ik dit recept ontdekt heb via Jeroen Meus koop ik echt nooit meer kipnuggets in de winkel.  Dit is een makkelijke manier om heerlijke stukjes krokante kip te maken waarvan je zeker weet dat er écht kip in zit.  Normaal gezien niet zo’n super healty hapje, maar op een simpele manier verantwoord te maken door ze dus zelf te maken …  Waar wacht je op?  Aan de slag en maak zelf je eigen overheerlijke kipnuggets.

Wat heb je nodig voor 4 personen:

arachideolie (2 eetlepels)
500 g kipfilets
50 g panko (dit is grof Japans paneermeel)
50 g bloem
2 eieren
een snuif kippenkruiden (tip: de kippenkruiden van Verstegen vind ik echt top)

Zo maak je het:

Neem 3 borden.  Doe de bloem in het eerste bord, klop de eieren los in het tweede bord (een beetje water helpt bij het loskloppen), strooi het Japans paneermeel (panko) in het derde bord. Doe ook een flinke snuif kippenkruiden in het laatste bord met panko. Meng de panko met de kruiden.
Snij de kipfilets in lange reepjes van 1 centimeter dik en zo’n 2 centimeter breed.
Bepoeder de lapjes vlees met een dun laagje bloem, haal ze door het schaaltje met losgeklopt ei en geef ze tenslotte een jasje van krokante panko.
Verwarm de arachideolie in een pan op een stevig vuur.
Bak de kip goudbruin en krokant in de hete arachideolie. Reken zo’n 4 tot 5 minuten voor een bakbeurt. (Controleer of het vlees van binnen gaar is).
Laat de krokante stukjes kip uitlekken op een bord met wat keukenpapier.

Liefs

mieke

 

 

image_pdfimage_print

Leave a Reply