Zoete aardappel bites

Zoete aardappel bites

Geroosterde zoete aardappel met smeuïge Camembert kaas en guacamole … Hoe goed klinkt dit?  Heerlijk toch niet?  Dit is een heerlijk lunchgerechtje of perfect als hapje.  De verschillende smaken vullen elkaar zo goed aan en toch blijven deze zoete aardappelbites zo simpel.  Voor dit gerechtje hoef je niet uren in de keuken te staan.  Gelukkig maar, want u wilt toch ook graag mee aan tafel zitten, niet?

Wat heb je nodig (voor 4 personen):
1 zoete aardappel
arachideolie (of olijfolie)
1 theelepel gerookt paprikapoeder (te koop bij o.a. Oil & Vinegar)
1 theelepel grof zeezout
1 theelepel chilivlokken
Camembert grand rustique
2 rijpe avocado’s
1 sjalot
sap van 1 limoen
lekkere olijfolie
cayennepeper
verse gemalen zwarte peper
grof zout
verse koriander voor de afwerking:

Hoe maak je het:
Verwarm de oven op 180°C.
Was de zoet aardappel zeer grondig (gebruik eventueel een borstel, snijd in min of meer gelijke plakken van 1 cm (schillen is niet nodig).
Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal en kruid de olie met het gerookt paprikapoeder, grof zeezout en chillivlokken.  Meng even door elkaar en leg de schijfjes zoete aardappel in de gekruide olijfolie.    Bak de zoete aardappelschijfjes gaar in de warme oven.

Maak de guacamole volgens mijn recept.  Doe dit niet te lang op voorhand want avocado verkleurt nogal snel.
Haal de schijfjes uit de oven en leg ze eventueel even op een laagje keukenrol.
Leg op elke schijfje een stukje Camembert (super lekker wanneer de kaas begint te smelten over de warme schijfjes).  Schep hierop een lepel homemade guacamole.  Werk af met verse koriander.
As simple as that!

Liefs,

mieke

image_pdfimage_print

Leave a Reply