Zomer minestronesoep

Zomer minestronesoep

Tijdens de zomermaanden eet ik minder soep, tenzij het koude soep is … met watermeloen of met avocado. Die frisse soepjes smaken altijd op een zonnige, warme dag, maar de zomers in België zijn natuurlijk niet altijd zoals wij het ons wensen.  Gelukkig is er op zo’n zomerdag met een herfstig tintje mijn zomer minestronesoep.  Een heerlijke, smaakvolle soep boordevol met groentjes uit het seizoen.  Een soepje dat je hart verwarmd, maar net nog zomers genoeg is om je nog niet aan de herfst te doen denken.  My cup of soup!

Wat heb je nodig voor 2 liter soep:
Je kan ook andere groenten gebruiken die je in de koelkast hebt

1 ui
1 teentje look
1 gele courgette
1 groene courgette
handvol verse boontjes (snijboontjes en prinsessenboontjes)
4 tomaten
2 wortels
1 wit van prei
2 stengels selder
takje verse tijm
1 blaadje laurier
enkele stengels peterselie
snuifje gedroogde basilicum
snuifje zout
witte peper
70 g tomatenpuree
macaroni of andere pasta (ja, de Italianen doen geen pasta in hun soep, maar ik wel)
2 liter groentebouillon
handvol verse basilicum

Hoe maak je het:
Pel de look en de ui.  Snijd in fijne brunoise.
Was de groenten en verwijder de schil van de wortels.  Snijd de wortel, courgettes, de prei en de selder in ook hapklare blokjes.  Verwijder de kontjes van de boontjes en snijd ze ook in fijne reepjes.  Je mag de groenten in de soep nog herkennen.  Je hoeft ze dus niet extra fijn te snijden.

Verwarm de bouillon en voeg de fijngesneden groenten toe.  Breng er extra smaak in door een kruidentuiltje toe te voegen.  Bind hiervoor tijm, laurier, peterseliestengels bij elkaar met keukentouw.   Laat de soep een 30-tal minuten pruttelen.

Voeg de tomatenstukjes, de tomatenpuree en de pasta toe.
Laat de pasta garen op een zacht vuurtje.
Kruid met peper en zout en gedroogde basilicum.

Dien warm op met verse basilicum.
Heb je soep over dan kan je deze makkelijk invriezen voor later.

Liefs,

image_pdfimage_print

Leave a Reply