Vakantie dat wil zeggen… extra veel tijd om lunchkes te maken voor de liefste vriendinnen. Deze keer een easy peasy zonder de erwtjes, maar wel met mozzarella, bacon, tomaten en een waanzinnige kruidendressing. Een heerlijke, zomerse pastasalade.
Het lukt met af en toe om tussen de regenbuien door wat lekkers te gaan knippen. Ik zie dan stiekem dat ik dringend moet gaan snoeien en wat onkruid wieden, maar gelukkig heb ik een goed excuus. Het is slecht weer ennnnnnnnn er komt een vriendin op bezoek. Heerlijk om dan de tafel extra mooi te maken en een heerlijk slaatje te maken.
Kruidig, smaakvol en vullend zo kan ik deze wel noemen. Heb jij ook zin om deze zomerse pastasalade te maken, lees dan zeker verder.
Je zal er geen spijt van hebben.
Wat heb je nodig (voor 4 personen):
400 g pasta (ik gebruikte spirelli, of een andere pasta naar keuze)
20 stuks mozzarella bolletjes
1 rode ui
5 tal kleine komkommers
250 g kerstomaten
handvol pijnboompitten
150 g bacon
Vinaigrette:
enkele takjes verse tijm
enkele blaadjes basilicum (ik gebruikte struikbasilicum)
1 eetlepel balsamicoazijn
3 eetlepels fijne olijfolie
snuifje grof zeezout
witte peper
Hoe maak je het:
Kook de pasta al dente in een ruime kookpot met gezouten water. Volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gekookte pasta afkoelen.
Spoel de groenten en schil de rode ui. Halveer de mozzarella bolletjes en de tomaatjes.
Gebruik een mandoline om de komkommer en rode ui in fijne schijfjes te snijden.
Bak de pijnboompitten in een droge pan tot ze geuren. Let op dat ze niet verbranden. Bak ook de bacon krokant. Dit kan in een pan of in de oven op 150 graden.
Maak de vinaigrette door de olie met de azijn te mengen. Breng op smaak met peper en zout. Hak de verse kruiden fijn en meng ze onder de vinaigrette.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en voeg als laatste de vinaigrette onder deze zomerse pastasalade.
Geniet samen en …
Probeer je dit thuis?
Je maakt me gelukkig als je even laat weten of het je gesmaakt heeft.
#mieenplace – @mieenplace op Facebook of Instagram of stuur een mailtje info@mieenplace.be
Dit recept bewaren voor later kan je door het te pinnen of te bewaren op Instagram.
liefs,